Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Holtiton ilmiö palasi helsinkiläiselle kirpputorille – kaupunki ärähti ja etsii nyt salaperäistä järjestäjää

Nurmikkoalueelle pysäköidyt autot nousivat jälleen ongelmaksi Vallilan suositulla puistokirpputorilla.

Holtiton pysäköinti Vallilan Dallapénpuistossa herättää keskustelua. Sunnuntaina autoja oli pysäköity muun muassa Aleksis Kiven kadun vieressä oleville nurmialueille.

Kesäsunnuntaisin Dallapénpuistossa on suosittu kirpputori, jonne voi vapaasti tulla myymään tavaroitaan.

Kaupungin pysäköinninvalvonta paheksui sunnuntaina luvatonta pysäköintiä Instagram-tilillään.

– Tänään oli Aleksis kiven kadun pyörätien ympäristö täynnä autoja. Nurmikkoalueet ovat ns. maastoa, jossa ei saa pysähtyä edes hetkeksi (maastoliikennelaki 4 §), tilillä kirjoitettiin

Pysäköinninvalvonnan mukaan autoja oli jätetty myös suojateiden läheisyyteen, eikä pysäyttämiskieltomerkkejä ollut noudatettu.

– Tämän ongelman on loputtava, pysäköinninvalvonnan virallisella tilillä sanottiin.

Pysäköinninvalvonta pyysi some-päivityksessään, että kirpputorin järjestäjä olisi heihin yhteydessä, jotta holtittomaan pysäköintiin saataisiin ratkaisu.

Päivitystä kommentoitiin, että poliisi ja kaupunki voivat olla myöntämättä lupaa tapahtumalle.

Dallapénpuiston sunnuntaikirpputorilla ei tiettävästi ole virallista järjestäjää, vaan ihmiset tulevat omatoimisesti myymään tavaroitaan. Sen takia tapahtumaan ei tarvitse kokoontumislupaa.

Pysäköinninvalvonnan mielestä tapahtumalla pitäisi olla vastuuhenkilö, koska tapahtuma on kasvanut niin suureksi ja sillä on muun muassa Facebook-sivut.

– Tapahtuma on nykyisin laajentunut, puistossa myydään jo mm. kalusteita. Pysäköinti on ongelma. Tapahtumalla pitäisi olla vastuuhenkilö, pysäköinninvalvonta korosti.