Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikaratikan uusi ääni ärsyttää jo Helsingissä, vaikka liikennöinti ei ole edes alkanut – "Kuuluvat tähän"

Raidejokerin testiajot ovat loppusuoralla. Liikennöinnin odotetaan alkavat syksyllä.

Raidejokerin koeliikenne on sujunut hyvin ja aikataulussa, kertoo käyttöönottopäällikkö Mikail Kesenci Raidejokeri-hankkeesta.

– Mitään isoja teknisiä muutoksia emme ole joutuneet tekemään.

Koeajojen perusteella on säädetty pääasiassa liikennevalojen vasteaikoja ja vaihdettu joidenkin liikennemerkkien paikkoja.

– Joissakin paikoissa on parannettu näkyvyyttä testiajojen perusteella.

Järeimmät toimenpiteet suoritettiin Lahdenväylän länsipuolella sekä Viikin suoran itäpäässä, joissa louhittiin kalliota hieman lisää kuljettajan näkyvyyden parantamiseksi.

Kesencin mukaan mennyt talvi tarjosi hyvät ja vaihtelevat talviolosuhteet: pakkas- ja lumikeleistä saatiin käyttökokemusta ilman ongelmia.

Myös kaupunkilaiset ovat antaneet palautetta testiajoista.

– Raitiovanun melusta eli kiskojen kirskunnasta on tullut palautetta.

Palautetta on tullut etenkin kaarrekohtien läheisyydestä.

– Kiskojen kirskunta on uusi ääni alueilla, joilla raitiovaunuja ei ole ennen ollut. Nämä äänet kuitenkin kuuluvat tähän toimintaan.

Kesenci sanoo, että liikennöinnin alettua raiteiden säännöllisellä huollolla kirskuntaääntä voidaan lieventää. Kaarrepaikkojen kiskoja on jo nyt käyty rasvaamassa.

Toukokuussa tehdään sähkönsyöttöasemien kuormituskokeita. Näillä varmistetaan, että ajolankoihin sähköä syöttävä järjestelmä on riittävän tehokas myös kovimpina ruuhka-aikoina. Kokeita tehdään 3–4 vaunulla.

Kesäkuussa tehdään testiajoja, joilla tutkitaan radan aiheuttaman sähkömagneettisen kentän vaikutuksia ympäristöön.

– Yliopiston tiloissa Viikissä ja Otaniemessä on mittauslaitteita, joihin radan sähkömagneettisella kentällä voi olla vaikutus.

Linjan rakentamista varten perustettu allianssi luovuttaa rataosuuden raitiotieinfran Kaupunkiliikenne Oy:lle ja Espoon kaupungille arviolta kesäkuun lopussa, kun viimeisetkin testiajot on tehty.

– Teknisen koekäytön osalta varaudumme siihen, että liikennöinti voi alkaa syksyllä, Kesenci sanoo.

Päätöksen siitä, milloin liikennöinti alkaa tekee HSL. Aloituspäivä ei ole tiedossa.