Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten kalliita lenkkareita varastetaan kouluista – K-U: Koulu ei korvaa menetystä

Varkausaalto on piinannut Keravalla, kertoo Keski-Uusimaa. Rehtorin mukaan valvontakameran kuvat epäilystä on toimitettu poliisille, mutta koulu ei korvaa kenkiä.

Yläkoulua käyvän pojan äiti suivaantui, kun hänen lapseltaan varastettiin koulupäivän aikana kalliit merkkilenkkarit Keravalla viime viikolla, kertoo Helsingin Uutisten sisarlehti Keski-Uusimaa.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Keravanjoen koulussa oppilaalta varastettiin kengät oppitunnin aikana. Kevätlukukauden aikana kenkävarkauksia on ollut neljä.

Tietyt kenkäparit saattavat maksaa jopa yli tuhat euroa, ja tästä syystä ne ovat himottuja ja käyvät kaupaksi myös käytettyinä.

Keski-Uusimaan mukaan kyseisessä koulussa noudatetaan sääntöä, jonka mukaan kengät ja päällysvaatteet jätetään oppituntien ajaksi naulakoihin tai lukittaviin kaappeihin käytävälle.

Koulussa on lukkokaappeja, joihin yläkoulun oppilaat voivat laittaa sellaisia tavaroita, joita eivät halua kuljettaa koko ajan mukanaan.

Täysin valvomattomissa tiloissa oppilaiden vaatteet ja kengät eivät kuitenkaan ole.

–  Välituntien aikana meillä on valvojat valvomassa ja koulussa on myös valvontakameroita, joiden tallenteista tapahtumia voidaan tarkistaa, kertoo koulun rehtori Minna Lilja.

Liljan mukaan pojan äiti on tehnyt rikosilmoituksen poliisille.

– Meillä on valvontakameran kuvat epäilystä ja ne on toimitettu myös poliisille, Lilja vahvistaa Keski-Uusimaalle.

Jos kalliita merkkikenkiä ei saada takaisin, koulu ei korvaa menetystä pojan vanhemmille.

Rehtorin mukaan pojalla oli käytössään lukkokaappi, jonne hän olisi voinut kenkänsä laittaa.

– Yläkoululaisilla ei ole naulakkoja vaan pelkästään lukkokaapit. Kengät voi jättää kenkäeteiseen, jossa on siis kameravalvonta tai omaan lukkokaappiin.