Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

 "Yksi Suomen parhaista kalapaikoista" – keskiviikkona sinne on luvassa rynnistys

400 helsinkiläistä koululaista lähtee ongelle Valtakunnallisena kalastuspäivänä.

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään Vanhankaupunginkosken suvannolla keskiviikkona 24. toukokuuta.

Kalastamaan tulee noin 400 helsinkiläistä koululaista opettajineen. Tapahtuman järjestäjä Kalatalouden Keskusliitto pitää Vanhankaupunginkoskea yhtenä Suomen parhaista kalapaikoista.

– Vanhankaupunginkoskella joki vaihtuu mereksi. Sellaiset paikat keräävät kaloja ympäri vuoden, tiedottaja Tapio Gustafsson sanoo.

Ensimmäiseen saapumiserään kuuluvat kuoreet, jotka olivat keväällä hylkeiden ravintoa.

–  Näihin aikoihin toukokuussa tulee erilaisia särkikaloja, joita lapset pääsevät nyt onkimaan. Pienet kalat houkuttelevat taas harrastajien hakemia isoja kaloja, kuten kuhaa.

Kun kesä etenee, vuorossa ovat lohi ja taimen.–

– Viimeisenä saapuu siika, jota lipotaan.

Gustafsson sanoo, että Vanhankaupunginkoski sopii erinomaisesti lasten ongintapaikaksi, koska puulaiturit ovat matalia ja leveitä.

Suvannon äärellä koululuokat pääsevät kala- ja luontoaiheiselle rastikierrokselle. Rasteilla harjoitellaan kotimaisten kalalajien tunnistusta, tutustutaan kalastustekniikoihin ja kalan käsittelyyn sekä päästään myös maistelemaan herkullisia kalaruokia. Rastikierros huipentuu ongintapaikalle, jossa lapset saavat kalastaa ohjatusti.

– Tärkein ja odotetuin aktiviteetti lapsille on onkiminen. Joka vuosi into on herkässä, kun koululaiset pääsevät onkivavan varteen. Monelle helsinkiläislapselle tämä on ensimmäinen kosketus kalastukseen.