Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kannelmäen terveysaseman palvelut kilpailutetaan uudelleen – Tässä erikoinen syy

Pula erikoislääkäreistä johti Kannelmäessä jälleen kilpailutusmyllyn käynnistämiseen.

Helsingin kaupunki kilpailuttaa uudelleen Kannelmäen terveysaseman palvelut. Kilpailutus uusitaan sopimusteknisistä syistä, koska Terveystalo ei ole pystynyt tuottamaan terveysasemalle tarjouksessa luvattua viiden kokoaikaisen yleislääketieteen erikoislääkärin työpanosta. Sopimus on muilta osin täyttynyt. Kirjallinen purkupäätös tehdään tänään keskiviikkona.

Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

– Joudumme kilpailuttamaan palvelun uudelleen, jotta kaikkia Kannelmäen terveysaseman kilpailutukseen osallistuneita yrityksiä kohdellaan tasapuolisesti ja lain edellyttämällä tavalla, toteaa Helsingin terveysaseman johtajalääkäri Timo Lukkarinen tiedotteessa.

Kokeneita yleislääkäreitä ja muita ammattilaisia terveysasemalla on työskennellyt riittämiin. Kannelmäen asukkaille on koko ajan tarjottu terveysasemapalveluita, joihin on päässyt ripeästi.

Terveystalon kumppanuusratkaisujen johtaja Mikko Tainio on tilanteesta pahoillaan.

– Vaikeasta rekrytointitilanteesta johtuen emme ole onnistuneet palkkaamaan Kannelmäkeen sopimuksen edellyttämää määrää kokoaikaisia erikoislääkäreitä. Ymmärrämme, että tässä kohtaa Helsingin kaupunki joutuu toimimaan lainsäädännön edellyttämällä tavalla, Tainio kommentoi tiedotteessa.

Kaupunki siis kilpailuttaa palvelutuottajan uudelleen. Palvelutuotanto pyritään siirtämään mahdolliselle uudelle palvelutuottajalle mahdollisimman sujuvasti.

Terveystalo jatkaa vielä palveluntuottajana Kannelmäessä korkeintaan vuoden tai kunnes uusi palveluntuottaja aloittaa terveysasemalla.

– Kannelmäen asiakkaat ovat mahdollisista muutoksista huolimatta edelleen Helsingin terveysasemien asiakkaita. Asiakkaille tarjotaan samat palvelut kuin muidenkin terveysasemien asiakkaille, Lukkarinen kertoo tiedotteessa.