Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaiden vastustama Puotilanrannan suunnittelu etenee

Rakentamisen vaikutukset Puotilanlahden tilaan pitää huomioida.

Puotilanrannan asemakaavaluonnos hyväksyttiin ehdotuksesta poiketen tiistaina 24. toukokuuta. Luonnos koskee pääosin nykyistä Puotilan venesataman aluetta. Kaava-alueeseen kuuluu myös Marjaniemen itäranta sekä Koivuniemen venesataman alue.

Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen noin 2700 asukkaalle, joista osa sijoittuisi tekosaarelle. Asuinkortteleiden yhteyteen kaupunki suunnittelee päiväkotia 180 lapselle. Rakennusten kivijalkoihin on varattu tiloja liiketiloille. Alueelle suunnitellaan myös kolmea parkkitaloa ja kauppaa.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kaavaluonnoksen esittelijän ehdotuksesta poiketen äänin 12–1. Lautakunta edellytti, että kaavan valmistelun yhteydessä laaditaan suunnitelma Vartiokylänlahden ekologisen tilan parantamisesta. Siinä tulee huomioida sekä kaavan toteutuksen vaikutukset että mahdollisuudet parantaa lahden tilaa kaava-alueen ulkopuolisilla toimilla.

Lisäksi lautakunta haluaa, että suunnittelun seuraavassa vaiheessa selvitetään paras mahdollinen joukkoliikenneyhteys, joka olisi ensisijaisesti raidejokerin jatkaminen Puotilanrantaan asti.

Tekosaaren suunnittelussa lautakunta toivoo erilaisia korkeus- ja massoitteluvaihtoehtoja sekä kiinnittämään huomiota rakentamisen sopimiseen osaksi Puotilanrannan muuta rakentamista ja ympäristöä.

Puotilan asukkaat ovat vastustaneet kaupungin suunnitelmia. Asemakaavaluonnoksesta on esimerkiksi jätetty adressi, jolla on reilu 1100 allekirjoitusta.

Luonnos on adressin tekijöiden mukaan sopimaton muun muassa rakennusten mitoituksen ja sijoittelun kannalta. Adressissa mainitaan, että nykyinen suunnitelma pilaisi arvokasta merimaisemaa ja Vartiokylänlahden luonnonympäristöä. Tekijät ovat huolissaan rakentamisen vaikutuksista vedenalaiseen luontoon.

Adressin mukaan hanke olisi rakennuskustannuksiltaan erittäin kallis ja epävarma toteuttaa etenkin tekosaaren ja liian lähelle rantaa sijoittuvan rakentamisen osalta.