Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reetta Vanhasesta tulee Helsingin valtuuston uusi puheenjohtaja

Fatim Diarra siirtyy kansanedustajaksi ja vihreät nostaa Vanhasen hänen tilalleen.

Helsingin kaupunginvaltuuston vihreä valtuustoryhmä päätti kokouksessaan keskiviikkona esittää valtuuston puheenjohtajaksi Reetta Vanhasta, 32. Nykyinen puheenjohtaja Fatim Diarra, 36, jättää tehtävän tultuaan valituksi kansanedustajaksi kevään eduskuntavaaleissa.

Asiasta kertoo Helsingin vihreät tiedotteessaan.

Toisen kauden kaupunginvaltuutettu Reetta Vanhanen on johtanut vihreää valtuustoryhmää loppuvuodesta 2019. Vanhanen on lääketieteen ja kirurgian tohtori, anestesiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri ja pienen lapsen äiti.

Yhtenä valtuuston loppukauden suurimmista kysymyksistä Vanhanen nostaa esiin sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksen riittävyyden.

– Terveydenhuollon kriisi näkyy kentällä ammattilaisten työssä ja potilaiden arjessa joka päivä. Sen ratkaiseminen vaatii riittävän valtionrahoituksen. Soten rahoitusmalli on korjattava, jotta Helsinki ja HUS saavat riittävän rahoituksen. Perusasiat ja työolot on saatava terveydenhuollossa kuntoon, jotta henkilöstöpulaa voidaan ratkoa, Vanhanen toteaa tiedotteessa.

Vanhasen tavoite on on hänen omien sanojensa mukaan saavuttaa koko kaupunginvaltuuston luottamus, rakentaa ryhmien välistä yhteistyötä ja innostaa rakentavaan keskusteluun.

– Haluan vaalia kunnioittavaa ja asiallista keskustelukulttuuria. Erimielisyydet ja väittelyt kuuluvat politiikan ytimeen, mutta loputon vastakkainasettelu ja asioiden kärjistyminen vaikeuttavat yhteiskunnallista keskustelua. Arvostan politiikassa yhteistyötä ja kykyä asettua toisen ihmisen asemaan, Vanhanen kertoo tiedotteessa.

Kaupunginvaltuusto päättää kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta kokouksessaan 14. kesäkuuta.