Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhempien huoli heräsi Kontulan ala-asteen väistötiloista – "Koulumatka kaksinkertaistuisi nykyiseen verrattuna"

Väistötilojen sijainnin lisäksi kaupungin huono viestintä hankkeesta on ärsyttänyt vanhempia.

Rintinpolulla sijaitsevan Kontulan ala-asteen peruskorjaukseen liittyvät väistötilat huolestuttavat vanhempia. Koulussa ensimmäistä luokkaa käyvän koululaisen vanhempi Elli Koskivirta teki vetoomuksen väistötilojen sijainnin uudelleen arvioimisesta, ja se lähetettiin hänen mukaansa noin 70 kaupunginvaltuuston jäsenelle.

– Väistötilat ovat varmaankin hankkeen kannalta hyvin pieni asia, mutta meidän vanhempien kannalta jopa merkityksellisin asia, Koskivirta kertoo.

Koskivirran mukaan väistötilojen ongelma on se, että ne ollaan sijoittamassa Kontulan ala-asteen oppilaaksiottoalueen ulkopuolelle. Väistötiloja on suunniteltu Vesalan puistoon osoitteeseen Aarrekuja 4.

– Oppilaaksiottoalue taas ulottuu Myllypurossa sijaitsevaan Mustapuronpuistoon saakka. Lyhyin kävelyreitti on täältä kaksi ja puoli kilometriä, mikä olisi kaksinkertainen nykyiseen koulumatkaan verrattuna. Seitsemän muuta koulua on meitä lähempänä, jos väistötilat sijoitetaan Vesalan Aarrekujalle.

Vetoomuksen allekirjoitti Koskivirran mukaan 129 henkilöä.

Toinen asia, joka Koskivirtaa ärsyttää, on kaupungin heikko tiedottaminen asiasta.

– Meille vanhemmille ei ole oikeastaan yhtään mitään viestitty tästä perusparannushankkeesta. Rehtori on kyllä joskus vuosi sitten kertonut, että on tulossa tällainen hanke.

Koskivirran mukaan väistötilojen sijoittamisen selvittämisestä ei ole olemassa julkisia asiakirjoja.

– Jos asiasta on tehty perusteellinen selvitys, ei tästä selvityksestä ole kerrottu ainakaan yhtään mitään.

Kaupunginvaltuusto käsitteli perusparannushanketta kokouksessaan keskiviikkona 24. toukokuuta, ja se hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Käsittely herätti kuitenkin paljon keskustelua.

Sdp:n valtuutettu Mahad Ahmed teki aiheesta toivomusponnen, jossa edellytetään selvitettävän mahdollisuutta löytää suunnitellun väistötilan osalta parhaat mahdolliset keinot turvalliseen koulureittiin ja sekä kehottaa panostamaan viestintään kotien suuntaan.

Ponsi hyväksyttiin äänin 79–0.

Koskivirta kertoo, että lopputulos ei yllättänyt.

– Olin toki positiivisesti yllättynyt, että vetoomuksesta keskusteltiin. Nyt on tietenkin hyvä, että huoli koulumatkasta on kirjattu yksimieliseen ponsiesitykseen.

Muotoilu kuitenkin jäi mietityttämään Koskivirtaa. Se jäi melko ehdolliseksi.

– Ei ehkä vieläkään tullut sellainen olo, että tosiasiassa viranhaltijoita vaadittaisiin toimimaan tämän asian edistämiseksi.

Toisaalta viestintää koskeva osuus oli selkeä. Nyt Koskivirta jää odottamaan, miten ponsi vaikuttaa käytännössä eli minkälaista viestiä kaupungilta tulee vanhempien suuntaan.

Vuonna 1970 valmistunutta Kontulan ala-astetta halutaan remontoida ja laajentaa. Uudet tilat suunniteltaisiin noin 550 oppilaalle. Laajennusosa tulisi pihalle koulun pohjoispuolelle. Tällä hetkellä koulussa on noin 430 lasta.

Rakennukseen tulisi myös päiväkotitiloja noin 240 lapselle.