Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tori.fi-myyjältä huijattiin lähes 20 000 euron kello – näin rikos tapahtui

Helsingin poliisi on keväällä tutkinut laajaa rikoskokonaisuutta, jossa myyjiltä on huijattu tavaraa väärennetyillä kuiteilla.

Helsingin poliisin petosryhmä tutki keväällä 2023 törkeää petosta ja rahanpesua, joissa ostajia huijattiin tekaistulla maksukuitilla.

Epäillyt esittivät ostajan roolissa myyjille väärennettyjä maksukuitteja, joilla epäillyt saivat huijattua tavarat itselleen.

Rikoskokonaisuus sisältää yli 20 petosta, jotka tutkittiin Helsingin poliisissa.

Törkeä petos ja rahanpesu tapahtuivat tammikuussa 2023. Tuolloin kaksi epäiltyä erehdyttivät kulta-timanttikelloa Tori.fi -alustalla kaupannutta myyjää tekaistulla kuitilla. Epäillyt ottivat asianomistajaan yhteyttä ja sopivat kaupat ja kellon hinnaksi 18 500 euroa.

Tapaamisessa toinen epäillyistä esitti myyjälle väärennetyn maksukuitin puhelimestaan ja asianomistaja luovutti heille kellon.

– Saamme tällaisista tapauksista ilmoituksia ja tietoa melko usein. Vaikka kaupat tehdään kasvotusten, on tärkeää varmistaa, että rahat ovat oikeasti tulleet tilille, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Rautiainen tiedotteessa.

Poliisi neuvoo tekemään rikosilmoituksen heti, jos epäilee joutuneensa huijauksen kohteeksi. Vaikka rahoja ei saisi takaisin, poliisi pystyy sarjoittamaan rikoksia ja mahdollisesti pysäyttämään rikollisen toiminnan.