Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herttoniemeläinen Johanna Laisaari, 49, on Helsingin uusi apulaispormestari

Kasvatuksen ja koulutuksen pormestariksi nousee lasten oikeuksien ammattilainen. Hilkka Ahde hävisi äänestyksen toisella kierroksella.

Herttoniemeläistä Johanna Laisaarta, 49, esitetään Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi. Eduskuntaan valitun Nasima Razmyarin seuraajasta päätti SDP Helsingin ylimääräinen piirikokous torstaina.

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi oli ehdolla neljä ehdokasta: Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari.

Laisaari voitti toisella kierroksella Ahteen äänin 71–50.

Helsingin valtuuston varavaltuutettu Laisaari on lapsioikeusjuristi, varatuomari ja kansallisen lapsistrategian pääsihteeri. Hän toimii HSL:n hallituksen jäsenenä.

Lopullisesti apulaispormestarin nimityksen tekee Helsingin kaupunginvaltuusto kesäkuussa.

Laisaaren tavoitteisiin kuuluu alueiden eriarvoistumiskehitys.  Demokraatin mukaan Laisaari painotti ennen ennen piirikokouksen äänestystä, että Helsinki haluaa olla maailman paras ja yhdenvertaisin paikka oppia.

– Meidän on toteutettava koulutuksen inkluusio niin, että jokaisella oppilaalla on mahdollisuus käydä lähikoulua ja saada tarvitsemansa tuki. Meidän pitää lisätä lasten ja nuorten osallisuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa elämäänsä. Meidän pitää huolehtia siitä, että kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaiset voivat olla ylpeitä työstään ja työpaikastaan. Meidän pitää myös löytää parempia keinoja palkita nykyisiä työntekijöitä heidän tekemästään hyvästä työstä, jotta alan pitovoima kasvaa, hän sanoi esittelypuheenvuorossaan Demokraatin mukaan.