Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätkäsaaren asukkaat joutuivat "kohtuuttoman ongelman eteen" –  näin reagoi Posti

Pitkän välimatkan päästä haettavat lähetykset suututtavat jätkäsaarelaisia.

Jätkäsaarelaiset ovat suivaantuneet siitä, että Verkkokaupan yhteydessä oleva posti on yllättäen suljettu kokonaan. Asiasta on käyty kiivasta keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa.

HU:n toimitukseen yhteyttä ottanut asukas kertoo, että nyt koko Jätkäsaaren alue on vaikka kunnon toimipistettä. Hän itse ottaa työnsä puolesta vastaan ulkomailta saapuvia lähetyksiä useita kertoja viikossa.

– Siellä tiskin takana olleet ihmiset korvataan pelkillä pakettiautomaateilla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki ulkomailta tulevat lähetykset sekä joka ainoa kotimaan lähetys, jonka noutoon tarvitaan henkilöllisyystodistus menevät keskustaan, Postitalon pääpostiin, asukas valittaa.

– Yhtään isompien pakettien noutaminen on siis tehty melkeinpä mahdottomaksi liikuntaesteisille, vanhuksille sekä jopa meille jotka emme omista autoa.

Asukkaat muistuttavat, että on kohtuutonta, kun yli 15 000 asukkaan alueella ei ole lainkaan miehitettyä postin toimipistettä, vaan asiakkaita juoksutetaan kilometrien päähän asioimaan.

Muuttunut tilanne tuli Postille itselleenkin yllätyksenä. Alueen asukkaille Posti tiedotti muutoksista parisen viikkoa sitten.

– Kun Verkkokauppa sulki noutopisteensä Jätkäsaaressa, silloin meidänkin oli pakko sulkea toimipisteemme, kertoo Postin Uudenmaan aluepäällikkö Kari Reimi.

Jätkäsaarelaiset joutuivat asioimaan pääpostissa viikon verran, kunnes kuluvan viikon keskiviikkona avattiin Verkkokaupan alakertaan uusi Omaposti-kioski. Tyynenmerenkatu 11:ssä sijaitsevassa itsepalvelukioskissa voi hoitaa yleisimpiä postiasioita, kuten lähettää ja vastaanottaa paketteja.

Kioskissa on pakettiautomaatteja sekä itsepalvelupäätteet kirjeiden ja pakettien lähetystä varten. Miehittämättömässä kioskissa saa tarvittaessa henkilökohtaista asiakaspalvelua etäyhteyden kautta. HU:n lukijan esille tuomaan ongelmaan tämä ei tuo kuitenkaan ratkaisua. Isoimmat paketit täytyy jatkossakin noutaa pääpostista.  

Jätkäsaaressa on myös Postin noutopiste, joka sijaitsee R-kioskin yhteydessä osoitteessa Välimerenkatu 14.

– Sieltä voi noutaa pakettejakin ja sieltä voi lähettää verkossa valmiiksi maksettuja lähetyksiä. Kaikkein suurimmat lähetykset voi joutua ajoittain noutamaan pääpostista Omaposti-kioskin automaatissa on myös isoja lokeroita, Reimi muotoilee.

Hänen mukaansa Postilla on Jätkäsaaressa Omaposti-kioskin lisäksi myös neljä pakettiautomaattia.