Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintola poisti Helsingin kalleimman pizzan listaltaan

Pizzasta voi joutua pulittamaan jopa 26 euroa.

Helsingin kalleimman normaalikokoisen pizzan titteli on vaihtunut. Capperi on poistanut tuoreelta ruokalistaltaan 27 euroa maksaneen Cascata di Prosciutto -pizzan. Se sisälsi bufala-mozzarellaa, San Danielen ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, punaisia Corbara-tomaatteja ja rucolaa. Napolilaistyylinen pizza oli tarjolla ainakin Triplan Capperissa.

HU:n tekemän vertailun perusteella Helsingin kallein pizza löytyy nyt Punavuoren Forzasta. Useampi pizza maksaa 26 euroa. Esimerkkinä roomalainen Double Crunch, jossa on ilmakuivattua naudanlihaa, parmesaania, rucolapestoa, mozzarellaa, limemehua ja oliiviöljyä.

Capperin hinnakkain pizza uudella listalla on 24 euron hintainen Bella Donna. Se sisältää muun muassa gorzonzolaa, saksanpähkinä-pestoa ja kylmäsavustettua naudanlihaa. Mozzarella-tomaattikastike-pizza Margherita maksaa 14,50 euroa. Forzassa Margherita maksaa 17 euroa.

Forzan yrittäjä Salla-Maria Platania sanoo, että halvimmat pizzat kuten Margherita ja Diavola ovat ravintolan suosituimmat.

– Näin on aina ollut. Se johtunee osin hinnasta, mutta kenties myös siitä, että ne ovat yksinkertaisia ja hyviä, hän sanoo.

Diavola on tulinen salamipizza.

Forzan 26 euron hintaisessa Truffle Please -pizzassa on tryffelikreemiä ja tryffelikaviaaria. Tuoreella kesätryffelillä hinta on 30 euroa.

– Jos haluaa kokeilla jotain erityistä, kuten tryffelipizzaa, se tietenkin näkyy hinnassa. Joka tapauksessa, kun on kerran varannut pöydän ja haluaa nautiskella kunnolla ruuista ja juomista, en usko, että on ongelma käyttää 26 euroa pizzaan, joka on moninkertaisesti täyttävämpi kuin monen fine dining -ravintolan pääruoka-annokset, Platani toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Capperi on laajentunut useamman ravintolan ketjuksi. Forzalla ei ole samoja suunnitelmia.

– Emme aio avata toista Forzaa tulevaisuudessa. Tämä on ainutlaatuinen paikka, jossa on paljon käsityötä, joten emme usko, että skaalaminen ainakaan parantaisi laatua. Nykyään on jostain syystä tapana ajatella, että jos jokin toimii, sitä pitää ehdottomasti monistaa. Joskus on kuitenkin niin, että jutut toimivat juuri siksi, että ne ovat uniikkeja. Sen sijaan näen, että Forza voisi joskus tulevaisuudessa olla osa suurempaa ravintolaperhettä, ja sillä voisi olla esimerkiksi yhtä suurella kunnianhimolla italialaista ruokaa valmistava 'sisarravintola', Platania sanoo.

Vuonna 2020 Capperi voitti HU:n lukijaäänestyksen kaupungin parhaasta pizzeriasta. Tänä vuonna sijoitus oli toinen, kun ykköseksi nousi Via Tribunali. Vuonna 2021 perustettu Forza oli äänestyksen yhdeksäs.

Capperi ei vastannut Helsingin Uutisten haastattelupyyntöön.