Markus Hohti: Le Spectacle

MARKUS HOHDIN LE SPECTACLE -KONSERTTISPEKTAAKKELI
ENERGISOI UUDEN G LIVELAB -KLUBIN

Elokuussa Helsingin Punavuoreen avatun G Livelab -klubin korkeatasoisen esiintyjäkaartin lista jatkuu syyskuussa, kun sellisti Markus Hohti kumppaneineen nousee klubin lavalle Le Spectacle -esityksellään. Le Spectacle on elektroakustista musiikkia, äänimaailmoja ja valoja yhdistelevä konsertti, jonka ytimen muodostaa Markus Hohdin elektronisesti laajennettu soolosello.

Le Spectacle on uutta musiikkia, uusia äänimaailmoja ja valoa. Le Spectacle on vauhdikas, energinen, kelluva ja vinksahtanut. Le Spectacle on sellisti Markus Hohdin, äänisuunnittelija Marko Myöhäsen ja valosuunnittelija Teemu Nurmelinin luoma konserttispektaakkeli, joka tuo tuoreita näkökulmia uuden musiikin esittämiseen ja kokemiseen.

9.9.2016 kuultavan konsertin säveltäjänimet ovat kotimaista ja kansainvälistä nykymusiikin kärkikaartia. Kantaesityksinä kuullaan uudet teokset suomalaisilta Veli Kujalalta ja Osmo-Tapio Räihälältä. Lisäksi ohjelmassa on musiikkia Ville Raasakalta, israelilaiselta Shai Cohenilta sekä amerikkalaiselta Andy Akiholta. Esiintyjänä vierailee myös elektroakustiseen musiikkiin keskittyvä defunensemble.

”Le Spectacle -konsertissa sello laajennetaan eräänlaiseksi superinstrumentiksi elektroniikan avulla ja esityksen valot on suunniteltu tukemaan musiikin draamaa. On hienoa päästä kokeilemaan, miten elektroakustinen musiikki ja Le Spectaclen visuaalinen kokonaisuus toimii uuden G Livelab -klubin mielenkiintoisessa ympäristössä. G Livelabin ohjelmistosuunnittelu vaikuttaa kunnianhimoiselta ja klubi on erittäin tervetullut lisä Helsingin keikkapaikkoihin erityisesti vapaille esiintyjäryhmille”, kertoo Markus Hohti.

Pienen Roobertinkadun ja Yrjönkadun kulmaan elokuussa avattu, Muusikkojen liiton omistama G Livelab -klubi on uusi kohtaamispaikka eri musiikinlajien huipputason esiintyjille ja yleisölle. Arkkitehti Marco Casagranden sisustama tila on toteutettu myös äänentoistollisesti ja akustisesti kokonaisvaltaisen musiikkielämyksen ehdoilla ja se antaa mahdollisuuden nauttia musiikista siihen sopivassa ympäristössä. Le Spectacle -konsertti on osa G Livelab -klubin syksyn ohjelmaa, jossa kuullaan useita niin kotimaisia kuin kansainvälisiä musiikin kärkinimiä.

LE SPECTACLE
pe 9.9.2016 klo 19.00 (ovet 18.00)
G Livelab, Helsinki (Yrjönkatu 3)

Markus Hohti, sello ja defunensemble
Marko Myöhänen, elektroniikka
Teemu Nurmelin, valosuunnittelu

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Markus Hohti
050 5469 459
info@markushohti.fi
markushohti.fi
twitter.com/markushohti

www.glivelab.fi/events/le-spectacle-577394a32ea795110000fbea/
www.facebook.com/events/583330838513778/

Tapahtuman tiedot

Aika: 19:00 (ovet 18:00)

Yrjönkatu 3

G Livelab

00120 HELSINKI

Luetuimmat

Uusimmat