Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Virossa koronaviruksen takia vilkastunut verkkokauppa tukkii kuljetusfirmojen pakettiautomaatit

Viron yleisradion uutisen mukaan virolaiset tilaavat nyt enemmän tavaraa verkkokaupoista, kun koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on sulkenut monia kivijalkakauppoja.

Lisääntyneet tilaukset ja kasvaneet pakettimäärät pitävät pakettien lajittelijat ja kuljetusfirmat kiireisinä.

Logistiikkayritys Omnivan verkkokaupan ja pakettiliiketoiminnan johtajan Andre Veskimeisterin mukaan pakettien määrän lisäksi on kasvanut myös pakettien koko, sillä monet ihmiset tilaavat nyt sellaisetkin tuotteet kotiin, jotka normaalisti käytäisi itse ostamassa myymälästä.

Erityistä huolta aiheuttavat sellaiset paketit, jotka eivät mahdu yrityksen pakettiautomaatteihin. Tällä hetkellä sellaisia ovat esimerkiksi polkupyörät, jotka ovat suosituimpien tuotteiden joukossa.

Myös pakettiautomaattien kapasiteetti on koetuksella, sillä niitä ei yksinkertaisesti ole Virossa tällä hetkellä tarpeeksi. Sen takia tuotteiden toimitus asiakkaille viivästyy.

Sen jälkeen, kun poikkeustila julistettiin Virossa 12.3.2020 pelkästään Omniva on toimittanut yli 700 000 pakettia. Yrityksen 260 työntekijää työskentelee tällä hetkellä 7 päivänä viikossa kahdessa vuorossa, jotta kaikki paketit saadaan lajiteltua.