T24: Tallink irtisanoo 550 työntekijää Latviassa

Tallink-konserni on ilmoittanut irtisanovansa yhteensä noin 550 latvialaista työntekijää. Irtisanomisten piiriin kuuluu Latvian lipun alla operoivien alusten Isabellen ja Romantikan henkilöstöä sekä Tallinkin maahenkilökuntaa Latviassa.

Thea Ekholm

Riika-Tukholma-reitin laivat Isabelle ja Romantika ovat olleet poikkeustilanteesta ja matkustusrajoituksista johtuen Riian satamassa pois liikenteestä maaliskuun puolivälistä lähtien. Tällä hetkellä ei tiedetä, milloin kyseisellä reitillä voidaan jälleen liikennöidä. Molemmilla satamassa olevilla aluksilla on tällä hetkellä vain lain vaatima minimimiehitys.

– Tämä on erittäin raskas päätös. Olemme yrittäneet löytää muita ratkaisuja, jotta meidän ei tarvitsisi luopua tärkeistä työpaikoista ja ihmisistä mutta valitettavasti tämä on ainut vaihtoehto. Latvian lipun alla seilaavat alukset ovat seisseet satamassa jo kuukauden ajan, eikä meillä ole tietoa, milloin alukset pääsevät jälleen liikennöimään. Sen vuoksi meillä ei lähitulevaisuudessa ole tarjolla yhtä paljon työpaikkoja Latviassa kuin meillä oli ennen poikkeustilannetta, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kertoo.

Tallinkin arvioiden mukaan matkustajaluvut eivät heti palaudu samalle tasolle kuin ne olivat ennen koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilannetta. Siksi liikenne Riika-Tukholma-reitillä aloitetaan todennäköisesti ensin vain yhdellä aluksella, kun liikennöinti jälleen on mahdollista.

Aluksien palaaminen liikenteeseen vie aikaa ja luultavasti Riika-Tukholma-reitillä ei päästä liikennöimään täydellä kapasiteetilla lähikuukausien tai välttämättä koko loppuvuoden aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut