T24: Tallinnassa perutaan kaikki suunnitellut suurtapahtumat heinäkuun loppuun asti

Tallinnan kaupunki on päättänyt perua kaikki suunnitellut suurtapahtumat heinäkuun loppuun asti välttääkseen uuden korona-aallon.

Monien Tallinnaan ensi kesäksi suunniteltujen huippukonserttien kohtalo on vielä auki. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Vadim Belobrovtsevin mukaan päätös oli tehtävä, koska vielä ei ole tietoa, milloin koronapandemia saadaan hallintaan Virossa ja muualla maailmassa.

– Suuret tapahtumat toisivat Tallinnaan paljon ihmisiä eri puolilta maailmaa ja se voisi käynnistää uuden koronavirusaallon. Tämän takia meidän on peruttava tältä vuodelta monta perinteistä kesätapahtumaa, kuten Tallinna-päivä, vanhankaupungin päivät ja Tallinnan meripäivät, Belobrovtsev toteaa.

Myös kaikki touko-, kesä- ja heinäkuulle suunnitellut urheilutapahtumat, joissa järjestäjänä on Tallinnan kaupunki, perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan, jos se on mahdollista.

Esimerkiksi alle 17-vuotiaiden nuorten jalkapallon EM-turnaus Tallinnassa perutaan ja elokuun alkuun suunniteltu Ironman Tallinn 2020 -kilpailu siirretään syyskuun ensimmäiselle viikonlopulle.

– Uskon, että jos teemme kaikki nyt yhteistyötä ja noudatamme poikkeustilaan liittyviä rajoituksia, syksy tuo meille rikkaan kulttuuriohjelman, Belobrovtsev lisää.

Tallinnan kaupungin lehdistötiedotteessa todetaan, ettei kaupunki voi tehdä päätöksiä tapahtumien perumisesta yksityisten tapahtumajärjestäjien puolesta. Niinpä monien Tallinnaan ensi kesäksi suunniteltujen huippukonserttien kohtalo on vielä auki.

Esimerkiksi heinäkuuksi suunnitellun Rammsteinin konsertin kohtalosta ei ole vielä mitään tietoa. Brittikoomikko John Cleesen toukokuuksi suunniteltu esitys on siirretty vuodelle 2021 ja myös kesäkuun ensimmäiselle päivälle buukattu Judas Priestin keikka Tallinnan laululavalla siirtyy todennäköisesti myöhempään ajankohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.