T24: Tallink tekee erikoisristeilyn Riika-Tukholma-reitillä – Kyydissä rahtia ja Ruotsiin matkaavia latvialaisia työntekijöitä

Tallinkin Romantika-alus tekee tällä viikolla erikoisristeilyn Riiasta Tukholmaan ja takaisin kuljettaakseen rahtia ja työntekijöitä kahden pääkaupungin välillä.

Erikoisristeily järjestetään Latvian investointi- ja kehitysviraston pyynnöstä ja Latvian liikenneministeriön luvalla. Tallink / Marko Stampehl

Thea Ekholm

Erikoisristeily järjestetään Latvian investointi- ja kehitysviraston pyynnöstä ja Latvian liikenneministeriön luvalla. Erikoisristeilyn tarkoituksena on tarjota elintärkeä kulkuyhteys yrityksille, joiden työntekijöiden on matkustettava Ruotsiin töihin, mutta joilla ei voimassa olevien matkustusrajoituksien vuoksi mahdollisuutta tehdä niin. Aluksen mukana kulkee myös tavarakuljetuksia Latviasta Ruotsiin ja takaisin.

Romantika-alus lähtee Riiasta keskiviikkona 29. toukokuuta klo 16.00 ja saapuu Tukholmaan seuraavana aamuna klo 11.00. Paluumatkalle alus lähtee Tukholmasta torstaina 30. huhtikuuta klo 16.00. Riikaan laiva saapuu perjantaina 1. toukokuuta klo 12.00.

Romantika-aluksen kyytiin Riiassa pääsevät vain sellaiset matkustajat, joilla on työnantajan täyttämä Latvian investointi- ja kehitysviraston lomake ja jotka ovat pyytäneet lupaa matkustaa Ruotsiin töihin.

Kaikkien aluksella Riikaan palaavien matkustajien pitää eristää itsensä 14 vuorokauden ajaksi Latvian viranomaisten ohjeistuksen mukaan.

Rajoituksen ja karanteenitoimenpiteet eivät koske laivalla kulkevaa rahti- ja tavaraliikennettä. Eikä tavaraliikenteen harjoittajien tarvitse täyttää lomaketta tai hankkia lupaa lastin kuljettamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.