T24: Virossa ryhdytään purkamaan koronavirusrajoituksia – Ulkoilmamuseot, leikkipaikat ja urheilukentät avautuvat viikonloppuna

Viron hallitus on hyväksynyt koronaviruksen vuoksi toimeenpantujen rajoitusten purkamisstrategian, jota ryhdytään toteuttamaan vähitellen.

Myös Tallinnassa sijaitseva Viron ulkoilmamuseo avautuu viikonloppuna. Viron ulkoilmamuseo

Thea Ekholm

Viron pääministeri Jüri Rataksen mukaan Virossa on nyt saatu koronavirushallintaan ja yhteiskunta voi vähitellen ryhtyä palamaan arkeen. Hallituksen poikkeustilakomitea päättää viikoittain, milloin ja miten Virossa ryhdytään rajoituksia purkamaan.

Jo tulevana viikonloppuna 2. toukokuuta Virossa avautuvat julkiset leikkikentät ja urheilupaikat, jotka ovat olleet suljettuina useita viikkoja. Niiden käytön ehtona on se, että paikan omistaja tai käyttäjä desinfioi alueen jokaisen käyttökerran jälkeen.

Sisäkuntosalien käyttö puolestaan on edelleen kiellettyä ja rajoitusten noudattamatta jättämisestä voi seurata jopa 2 000 euron sakko.

Viron hallituksen lehdistötiedotteen mukaan leikkikentillä ja urheilupaikoilla pitää edelleen noudattaa 2+2-sääntöä eli korkeintaan kaksi henkilöä voi olla kerralla paikalla, poislukien perheet, ja heidän pitää olla vähintään 2 metrin etäisyydellä muista.

Myös ulkoilmamuseot saavat Virossa avata ovensa lauantaina 2. toukokuuta. Ihmiset voivat kulkea museoiden piha-alueilla, mutta sisäänpääsy rakennuksiin on kielletty. Lisäksi museoiden täytyy huolehtia desinfiointiaineen saatavuudesta.

Ulkoilmamuseoissakin pitää noudattaa voimassa olevia rajoituksia eli paikalle ei saa kerääntyä yli 10 ihmisen ryhmiä ja ihmisten on noudatettava 2+2-sääntöä.

Ostoskeskuksetkin on tarkoitus avata ainakin Tallinnassa toukokuun ensimmäisellä puoliskolla. Pahiten koronaviruksesta kärsineellä Saarenmaalla kauppakeskukset eivät saa vielä avata oviaan.

Viron sosiaaliministeri Tanel Kiikin mukaan kylpylät ja uimahallit ovat viimeisiä kohteita, jotka avataan, kun koronavirusrajoituksia puretaan. Ne eivät ministerin mukaan ole yhteiskunnan toimivuuden kannalta tärkeitä kohteita. Varovaisen arvion mukaan kylpylät ja uimahallit voisivat avata ovensa heinäkuun lopussa tai elokuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut