T24: DFDS ja Eckerö Line tekevät yhteistyötä Helsinki-Tallinna-reitin rahtikuljetuksissa

Merikuljetuksiin keskittynyt logistiikkayhtiö DFDS sopeuttaa matkustaja- ja rahtilaivaliikennettään Itämerellä koronakriisin takia.

DFDS:n m/s Sailor liikennöi poikkeuksellisesti nyt myös Paldiski-Kapelskär-reitillä. DFDS

Thea Ekholm

Alhaisen kysynnän vuoksi DFDS vähentää Paldiski-Hanko-reitin viikoittaisia lähtöjä ja vapauttaa näin Sailor-aluksen kapasiteettia muuhun käyttöön.

– Olemme päättäneet vähentää matkojen määrää lähes puolella Virossa sijaitsevan Paldiskin sataman ja Suomen Hangon sataman välillä johtuen laskusuuntaisesta kysynnästä, DFDS:n Route Director Peeter Ojasaar toteaa. Hän vastaa DFDS:n Viron ja Suomen sekä Viron ja Ruotsin välisestä laivaliikenteestä.

Sailor-alusta voidaan hyödyntää esimerkiksi Paldiski-Kapelskär-reitin iltalähtöihin, joissa matkustajamäärä on säilynyt entisellään.

– Johtuen Ruotsin poikkeavasta lähestymistavasta pandemianvastaisessa taistelussa, Paldiski-Kapelskär-reitillä on rahtikuljetusten kysyntä säilynyt vakaana. Kun nyt saamme Sailor-aluksen avustamaan reitillä tähän asti yksin operoinutta Optima Seaways-alusta, voimme tarjota asiakkaillemme lisää lähtöaikoja, joille on ollut kysyntää, Peeter Ojasaar lisää.

Lisäksi DFDS allekirjoitti huhtikuun lopulla sopimuksen rahtikuljetuksista Eckerö Linen kanssa Helsinki-Tallinna-reitillä.

– Sopimuksen ansiosta pystymme nyt tarjoamaan rahtikuljetuksille yhteensä 30 lähtöä viikossa Viron ja Suomen välillä. Lisäksi se mahdollistaa kuljetuskapasiteettimme tehokkaamman hyödyntämisen, Peeter Ojasaar sanoo.

DFDS A/S

DFDS A/S on Euroopan suurimpia logistiikkayhtiöitä, joka on keskittynyt merikuljetuksiin. Se toimii niin matkustaja- kuin rahtitavaraliikenteen parissa ja yhtiön päämarkkina-alue on Pohjois-Eurooppa.

Yhtiö operoi 56 aluksen voimin 21 reitillä Baltian-, Pohjan- ja Välimerellä sekä Englannin kanaalissa.

DFDS Eesti on osa DFDS Groupia ja operoi päivittäin Paldiski-Kappellskär- ja Paldiski-Hanko reittejä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut