Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | DFDS ja Eckerö Line tekevät yhteistyötä Helsinki-Tallinna-reitin rahtikuljetuksissa

Merikuljetuksiin keskittynyt logistiikkayhtiö DFDS sopeuttaa matkustaja- ja rahtilaivaliikennettään Itämerellä koronakriisin takia.

Alhaisen kysynnän vuoksi DFDS vähentää Paldiski-Hanko-reitin viikoittaisia lähtöjä ja vapauttaa näin Sailor-aluksen kapasiteettia muuhun käyttöön.

– Olemme päättäneet vähentää matkojen määrää lähes puolella Virossa sijaitsevan Paldiskin sataman ja Suomen Hangon sataman välillä johtuen laskusuuntaisesta kysynnästä, DFDS:n Route Director Peeter Ojasaar toteaa. Hän vastaa DFDS:n Viron ja Suomen sekä Viron ja Ruotsin välisestä laivaliikenteestä.

Sailor-alusta voidaan hyödyntää esimerkiksi Paldiski-Kapelskär-reitin iltalähtöihin, joissa matkustajamäärä on säilynyt entisellään.

– Johtuen Ruotsin poikkeavasta lähestymistavasta pandemianvastaisessa taistelussa, Paldiski-Kapelskär-reitillä on rahtikuljetusten kysyntä säilynyt vakaana. Kun nyt saamme Sailor-aluksen avustamaan reitillä tähän asti yksin operoinutta Optima Seaways-alusta, voimme tarjota asiakkaillemme lisää lähtöaikoja, joille on ollut kysyntää, Peeter Ojasaar lisää.

Lisäksi DFDS allekirjoitti huhtikuun lopulla sopimuksen rahtikuljetuksista Eckerö Linen kanssa Helsinki-Tallinna-reitillä.

– Sopimuksen ansiosta pystymme nyt tarjoamaan rahtikuljetuksille yhteensä 30 lähtöä viikossa Viron ja Suomen välillä. Lisäksi se mahdollistaa kuljetuskapasiteettimme tehokkaamman hyödyntämisen, Peeter Ojasaar sanoo.