T24: Ulkoministeri Pekka Haavisto Viron Ylelle: ”Kun rajat voidaan avata, Suomen ja Viron raja avautuu todennäköisesti ensimmäisenä”

Tulevana sunnuntaina 3. toukokuuta Suomen hallitus kokoontuu pohtimaan koronarajoitusten purkamista. Yksi asialistalla olevista aiheista on Suomen ja Viron välisen rajan avaaminen.

Ulkoministeri Pekka Haavisto. Valtioneuvosto

Thea Ekholm

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto totesi Viron yleisradiolle (ERR) antamassaan haastattelussa keskiviikkona 29. huhtikuuta, että rajan avaaminen tapahtuu asteittain ja todennäköisesti ensin se avataan työmatkaliikenteelle ja vasta myöhemmin matkailijoille.

Haavisto kertoi haastattelussa, että yhteistyö Suomen ja Viron ministereiden kanssa on ollut koko koronakriisin ajan hyvää ja tiivistä ja ministerikollegat ovat vaihtaneet jatkuvasti tietoja keskenään.

Ulkoministeri Haavisto totesi haastattelussa myös ymmärtävänsä Suomessa työskenteleviä virolaisia, jotka ovat vaikeassa tilanteessa rajojen sulkeuduttua.

– Moni virolainen on lähtenyt Suomeen töihin, eikä ole nyt nähnyt perhettään pitkään aikaan, kun laivayhteyttä maiden välillä ei ole. Olemme erittäin kiitollisia heidän panoksestaan, Haavisto totesi.

Haaviston mukaan siinä vaiheessa, kun rajojen avaaminen on mahdollista, Viron ja Suomen raja avautuu ensimmäisenä.

– Ymmärrän hyvin, että Suomella ja Virolla on läheiset suhteet. Suomessa työskentelee paljon virolaisia ja monilla suomalaisilla on kesämökkejä Virossa ja he ovat tottuneet viettämään lomansa Virossa. Joten kun terveystilanne sen sallii, nämä rajat aukeavat ensimmäisenä, Haavisto sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut