T24: Virolainen perunasalaatti sopii hyvin suomalaiseen vappupöytään – Poimi resepti tästä

Suomalaiseen vappupöytään kuuluvat monet jo perinteeksi muodostuneet herkut, kuten munkit, sima, tippaleivät, silli, perunasalaatti ja kuohuviini.

Thea Ekholm

Koska Virossa vappua ei juhlita samalla tavalla kuin Suomessa, ei maassa ole samalla tavalla perinteisiä vappuherkkujakaan. Grillaamista voisi ehkä pitää jonkinlaisena virolaisena vappuperinteenä.

Monet virolaisherkut kuitenkin taipuvat hyvin vappupöydän antimiksi. Yksi niistä on virolainen perunasalaatti, joka on hiukan tuhdimpaa kuin suomalainen, sillä siihen laitetaan yleensä perunan lisäksi esimerkiksi porkkanaa, herneitä, keitettyä kananmunaa ja jopa lauantaimakkaraa. Tärkeä osa salaattia on hapukoorista ja smetanasta sotkettu kastike.

Poimi tästä resepti, joka on peräisin Eckerö Linen virolaisen henkilökunnan kotikeittiöstä.

Virolainen perunasalaatti

15 kpl keskikokoista perunaa (Marabel tms. keltamaltoinen lajike)

6 kpl keitettyä kananmunaa

0,5 kg tuorekurkkua

0,5 kg suolakurkkua

3 kpl keskikokoista sipulia

0,5 kg lauantaimakkaraa (virolaista lastevorstia)

0,5 kg virolaista smetanaa (hapukoor)

0,5 kg virolaista majoneesia

0,5 tl mustapippurirouhetta

Suolaa

pinnalle hienonnettua persiljaa

Lisäksi salaattiin voidaan lisätä:

0,5 kg keitettyä porkkanaa

0,5 kg herneitä

Keitä perunat ja kananmunat kuorineen ja jäähdytä. Sekoita smetana ja majoneesi ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Leikkaa kaikki muut ainesosat pieniksi noin 1cm x 1cm kuutioiksi ja sekoita smetanamajoneesikastikkeen kanssa. Tarjoile lasikulhosta ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.