T24 | Virossa järjestettiin kansalliset suojamaskitalkoot – Yhdessä päivässä ommeltiin yli 6 000 suojamaskia

Lauantaina toukokuun toinen päivä Virossa järjestettiin Teeme Eesti viirusest puhtaks -kampanjan talkoopäivä. Tempauksen ideana oli nimensä mukaisesti puhdistaa Viro koronaviruksesta ja rohkaista kaikkia virolaisia ompelemaan itselleen suojamaski ja käyttämään sitä julkisilla paikoilla.

Teemapäiväksi valikoitui toukokuun ensimmäinen lauantai, joka on Virossa perinteinen koko kansan talkoopäivä. Silloin tehdään yhdessä hyvää, kuten siivotaan ratoja tai puistoja talkoohengessä.

Mukana maskikampanjassa on ollut tähän mennessä 312 paikka eri puolilla Viroa. Niissä maskeja on ommeltu yhteensä 6 513 kappaletta. Pelkästään lauantaina niitä ommeltiin yli 6 000 kappaletta.

Talkoopäivän johtajan Tarmo Tüürin mukaan tempauksesta on saatu hyvää palautetta ja sen ansioista virolaiset ovat kiinnittäneet huomiota suojamaskin käytön tarpeellisuuteen julkisilla paikoilla.

– Ihmiset ovat kyllästyneet poikkeustilan aiheuttamiin rajoituksiin ja noudattavat turvallisuussuosituksia huolimattomasti. Sen takia on tärkeää muistuttaa, että yhdessä muiden ennaltaehkäisevien toimenpiteiden kanssa suojamaski on tehokas tapa ehkäistä viruksen leviäminen, Tarmo Tüür kertoo.

Kampanja käynnistyi jo 20. huhtikuuta ja on käynnissä 10.5.2020 saakka.

– Siihen asti ihmiset voivat ilmoittaa ompelemiensa suojamaskien määrän verkkosivuillamme osoitteessa www.teemeara.ee ja rohkaista samalla muitakin osallistumaan kampanjaan ja ompelemaan maskeja itselleen ja läheisilleen, Tüür sanoo.

Virossa kankaisen suojamaskin keskimääräinen vähittäismyyntihinta on noin 5 euroa, niinpä virolaiset valmistivat talkoopäivän aikana suojamaskeja lähes 30 000 euron arvosta. Kun jokaisen maskin keskimääräinen käyttöaika on 3 tuntia, voidaan näitä maskeja käyttää yhteensä 18 000 tuntia. Sen jälkeen ne voidaan pestä ja käyttää taas uudestaan useamman kerran peräkkäin.

Teeme Eesti viirusest puhtaks -kampanjan verkkosivuilla annetaan ohjeet kankaisen suojamaskin ompeluun, käyttöön ja pesemiseen.

Teeme Ärä -talkoopäivä

Teeme Ärä -päivä on kansallinen siivous- ja talkoopäivä Virossa.

Se järjestettiin ensimmäisen kerran 3.5.2008, jolloin 50 000 vapaaehtoista siivosi lähes 10 000 tonnia roskia eri puolilta maata.

Virolaisesta talkoopäivästä on myös kehittynyt kansainvälinen World Cleanup Day, joka järjestettiin ensimmäisen kerran syyskuussa vuonna 2018.

World Cleanup Day on järjestetty nyt jo yli sadassa maassa ja siihen on osallistunut lähes 20 miljoonaa ihmistä.

Seuraavan kerran World Cleanup Day järjestetään 19. syyskuuta 2020.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut