T24: Tallinnan ravintoloissa on käynnissä alennusmyynti – Asiakkaiden houkuttelemiseksi hinnat ovat laskeneet jopa puolella

Koronan aiheuttama poikkeustila on hiljentänyt Tallinnan Vanhankaupungin kadut ja autioittanut Raatihuoneentorin. Kun matkailijoita ei kaupungissa ole, on moni ravintola ongelmissa. Niinpä moni kahvila ja ravintola on käynnistänyt alennusmyynnin, jonka tarkoitus on houkutella paikallisia asukkaita asiakkaiksi.

Tänä keväänä Raatihuoneentorin terasseilla on väljää. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tallinnassa ravintolat ovat saaneet olla avoinna koko poikkeustilan ajan, kunhan noudattavat tiettyjä rajoituksia: henkilökunnan pitää käyttää suojavarusteita, ravintolassa pitää noudattaa turvavälejä ja ovet on suljettava klo 22.00. Sen jälkeen sallittua on vain ruoan take away -myynti.

Viru-kadulla moni ravintola availi terasseja, vaikka matkailijoiden paluusta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Thea Ekholm

Poikkeustila ja rajojen sulkeminen aiheutti kuitenkin sellaisen asiakaskadon, että moni ravintola sulki ovensa jo maaliskuussa. Nyt lähestyvän kesän myötä toimintaa käynnistellään hissukseen uudestaan, vaikka matkailijoiden palaamisesta ei ole tietoa ja asiakaskato on edelleen arkea.

Normaalioloissa Tallinnan Raatihuoneentorin ravintoloiden terassit pullistelisivat väkeä aurinkoisena toukokuun päivänä. Edes Suomen mediassa muutama vuosi sitten kauhisteltu oluen kallis hinta ei olisi estänyt terasseja täyttymästä. Nyt hinnat ovat laskeneet ja puolen litran oluttuopin saa torilta hintaan 3,90 euroa. Lisäksi monet ravintolat lupaavat menusta alennusta 20-50 prosenttia.

Moni ravintola on laskenut ruoan ja juomien hintoja Tallinnan Vanhassakaupungissa. Thea Ekholm

Honeywell Oü pyörittää Raatihuoneentorin kupeessa kolmea ravintolaa: Maikrahvia, Vana-Toomasia ja ravintola Turgia. Ne kaikki sulkivat ovensa 15. maaliskuuta ja avautuivat uudestaan vasta 1. toukokuuta. Matkailijoiden suosimien ravintoloiden asiakaskunta on nyt vaihtunut virolaisiksi.

– Meillä on lyhyemmän aukioloajat kuin normaalisti ja myös ruokalistojen valikoima on suppeampi. Uudistimme menumme täysin ja sen myötä myös hinnoittelumme muuttui, Honeywell Oü:n myynnistä ja markkinoinnista vastaava Lii Salusaar kertoo.

Raatihuoneentorilla oluttuopin hinta on laskenut 3,90 euroon. Thea Ekholm

Virossa myös ravintoloissa pitää noudattaa 2+2-sääntöä eli korkeintaan kaksi asiakasta voi istua samassa pöydässä, pois lukien perheet, ja heidän on pidettävä muihin asiakkaisiin vähintään kahden metrin turva väli.

– Meillä on käytännössä vähintään 50 prosenttia vähemmän asiakaspaikkoja käytössä ravintoloissa ja niiden terasseilla 2+2-säännön takia, Salusaar lisää.

Vaikka matkailijat ovat käytännössä kokonaan hävinneet Tallinnan suosituimmasta turistikohteesta, Raatihuoneentorilta, ei Tallinnan kaupunki ole tarjonnut ravintoloille kovin kummoista tukea.

– Tietyn ajanjakson ajan olemme voineet vuokrata terasseja kaupungilta paremmin ehdoin kuin viime vuonna. Muuta tukea emme ole saaneet.

Jethro Rostedtin kebabpaikkakin on sulkenut ovensa. Thea Ekholm
Ravintola Olde Hansan edustalle rakennetaan tuttua kesäterassia. Thea Ekholm
Suosituimpien tuotteiden hinnat ovat laskeneet monissa Raatihuoneentorin ravintoloissa. Thea Ekholm
Ravintoloiden menuista voi nyt saada jopa 20-50 prosentin alennuksen. Thea Ekholm
Moni kahvila ja ravintola hyödyntää poikkeustilaa remontin tekemiseen. Niin myös Wabadus-kahvila Vapaudenaukion laidalla. Thea Ekholm
Moni kahvila ja ravintola on jo avannut terassinsa. Niillä pitää noudattaa 2+2-sääntöä. Thea Ekholm
Ravintola Peppersack on jo avannut ovensa vanhassa kaupungissa. Thea Ekholm
Viro-kadun kukkakioskit ovat avoinna, mutta asiakkaita ei ole paljon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.