T24 | Viro purkaa koronarajoituksia vähitellen – Ensi viikolla avautuvat ostoskeskukset, autokoulut ja Baltian maiden sisärajat

Viron hallitus ilmoitti eilen tiistaina sosiaalisessa mediassa, että Viron ostoskeskukset saavat avata ovensa jälleen 11. toukokuuta.

Jo eilen Virossa avattiin ulko- ja sisäharjoittelumahdollisuudet huippu-urheilijoille, kuten Viron maajoukkueen jäsenille. Myös autokoulujen ajo-opetus ja ajokokeet palautettiin eilen. Sunnuntaista 10.5. alkaen Virossa voidaan taas järjestää kirkollisia menoja.

Baltian maiden pääministerit ilmoittivat tänään keskiviikkona avaavansa maiden sisärajat 15.5.2020 kolmen maan asukkaiden vapaalle liikkumiselle. Asiasta sopivat videokonferenssin välityksellä Latvian pääministeri Krisjanis Karins, Liettuan pääministeri Saulius Skvernelis ja Viron pääministeri Jüri Ratas.

Myös Tallinnan kaupunki tiedotti tänään keskiviikkona ryhtyvänsä purkamaan rajoituksia vähitellen ensi viikosta alkaen. Tallinna noudattaa kuitenkin rajoitusten purkamisessa tiukempaa linjaa kuin muu maa.

Syynä tähän on Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvartin mukaan se, että Tallinnan on Viron suurin kaupunki, jossa on myös suurin asukastiheys ja eniten vierailijoita muualta.

Ensin aukeavat julkiset leikkipuistot ja ulkoliikuntapaikat maanantaina 11.5. Samana päivänä voi myös palauttaa kirjoja kaupungin kirjastoihin.

Seuraavana maanantaina 18. toukokuuta avautuvat sitten Tallinnan eläintarhan ulkoalueet ja Tallinnan kasvitieteellinen puutarha. Samana päivänä voidaan Tallinnan kouluissa aloittaa lähiopetus enintään viiden oppilaan ryhmissä. Tiistaina 19.5. ovat vuorossa Tallinnan museot.

Kesäkuun ensimmäinen päivä avataan virallisesti Tallinnan uimarannat, vaikka Mihhail Kõlvartin mukaan vielä ei ole selvää, miten voidaan taata ihmisten noudattavan rannoilla 2+2-sääntöä eli he liikkuisivat korkeintaan kahden hengen ryhmissä ja pitäisivät muihin 2 metrin turvavälin.

Tallinnan julkinen liikenne säilyy maksuttomana kaikille vielä toukokuun loppuun saakka. Normaalisti joukkoliikenteen käyttö on maksutonta vain Tallinnan asukkaille, mutta kaupunki muutti sen ilmaiseksi kaikille poikkeustilan julistamisen jälkeen maaliskuussa.

Myös lentoliikenne Tallinnan lentokentällä alkaa vilkastua, kun latvialainen lentoyhtiö AirBaltic ja unkarilainen halpalentoyhtiö Wizz Air aloittavat lennot Latvian Riikaan ja Ukrainan Kieviin. Molemmat lentoyhtiöt aloittavat lennot Tallinnasta 13. toukokuuta.

Tällä hetkellä Tallinnan lentokentän kautta on mahdollista lentää Helsinkiin, Frankfurtiin ja Valko-Venäjälle Minskiin.

Näillä näkymin koronaviruksen aiheuttama ja 12. maaliskuuta alkanut poikkeustila Virossa loppuu sunnuntaina 17.5.2020.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut