T24 | Virossa jo yli 1 200 ihmistä on parantunut koronaviruksesta

Viron terveysviraston julkaiseman tiedotteen mukaan jo yli 1 200 ihmistä on maassa parantunut koronaviruksesta.

Terveysviraston projekti- ja tietohallintojohtaja Ingrid Roodan mukaan Virossa terveysvirasto määrittelee parantuneiksi sellaiset henkilöt, joiden terveydentilaan liittyvät asiakirjat on suljettu maan terveystietojärjestelmässä (TEHIK). Tällä hetkellä heitä on jo 1 237 kappaletta.

– Lääkärit seuraavat potilaan toipumisen etenemistä ja tallentavat tiedot siitä sekä potilaan sairauskertomuksen terveystietojärjestelmään. Kun potilaskansio on järjestelmässä suljettu lääkärin toimesta, voidaan potilas todeta parantuneeksi, Ingrid Rooda sanoo.

Virossa on sunnuntaina ja maanantaina aikana tehty 595 uutta koronavirustestiä, joista kaksi eli 0,3 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi. Yhteensä Virossa on tähän mennessä tehty 63 964 koronavirustestiä, joista 1 741 eli 2,7 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

Maanantaina 11. toukokuuta Virossa oli sairaalahoidossa 48 koronavirustartunnan saanutta, joista viisi tarvitsi tehohoitoa. Virossa yhteensä 61 ihmistä on kuollut koronavirukseen.

Ympäri maailmaa yli neljä miljoonaa ihmistä on saanut koronavirustartunnan ja 280 000 ihmistä on jo kuollut viruksen seurauksena.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut