T24: Maahanmuutto kasvatti Viron väkilukua viime vuonna – Nykyään enemmän ihmisiä muuttaa Suomesta Viroon kuin Virosta Suomeen

Viron väkiluku kasvoi viime vuonna reilulla 4 000 ihmisellä pääasiassa maahanmuuton takia, kertoo Viron tilastokeskus tiedotteessaan.

Thea Ekholm

Vuoden 2020 tammikuun ensimmäinen päivä Virossa oli 1 328 976 asukasta, mikä on 4 156 ihmistä enemmän kuin tammikuussa 2019.

Vuonna 2019 Virossa kuoli enemmän ihmisiä kuin syntyi ja tästä johtuva negatiivinen luonnonllinen muutos vähensi maan väkilukua 1 302 henkilöllä. Positiivinen nettomuutto kuitenkin kasvatti Viron väkilukua 5 458 henkilöllä, joten kaiken kaikkiaan maan väkiluku kasvoi 4 156 ihmisellä.

Viime vuonna Virossa syntyi 14 099 lasta, mikä on parisataa lasta vähemmän kuin vuonna 2018. Viron tilastokeskuksen johtavan analyytikon Alis Tammurin mukaan Virossa ollaan tultu demografiseen tilanteeseen, jossa hedelmällisessä iässä olevien naisten määrä vähenee joka vuosi.

– Syntyneiden lukumäärän pienellä laskulla ei ole kuitenkaan ollut merkittävää vaikutusta kokonaishedelmällisyysasteeseen. Vuonna 2019 se oli 1,66 ja vuonna 2018 se oli 1,67. Lisäksi Virossa on nyt jo toista vuotta peräkkäin huomattavasti enemmän perheitä, jotka saavat kolmannen tai neljännen lapsen, Alis Tammur kertoo.

Virossa kokonaisuushedelmällisyysaste nousi voimakkaasti vuonna 2018, kun maan hallitus alkoi tukea perheitä, joissa oli kolme tai enemmän lapsia.

Kuolemien määrä on Virossa pysynyt vakaana yli kymmenen vuoden ajan, mikä tarkoittaa ikääntyvässä yhteiskunnassa pidentynyttä elinajanodotetta.

Vuosi 2019 oli jo viides vuosi peräkkäin, kun nettomuutto Viroon oli positiivinen. Maahan muutti 18 259 ihmistä ja maasta muutti pois 12 801 ihmistä.

Virolaisten osuus oli suurin sekä maahanmuuttajien että maasta muuttajien joukossa. Eniten muuttoliikettä tapahtuu Viron ja Suomen välillä. Muuttoliikkeen suunta on vain viime vuosina muuttunut. Vuosi 2019 oli jo kolmas vuosi peräkkäin, kun enemmän ihmisiä muutti Suomesta Viroon kuin Virosta Suomeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 2. Päiväkoti ja leikkipuisto samoihin evakkotiloihin Malmilla – Muista tämä tärkeä asia
 3. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 4. Vuokranantajilta ennuste: Näillä Helsingin alueilla asuntojen tuotto nousee parhaiten – jopa 7,1 prosenttia
 5. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 6. Saunabuumi jatkuu kuumana: Helsinkiin aiotaan perustaa lisää uusia yleisiä saunoja –  "Rauhoittuminen meren rannalla kiehtoo kaupunkilaisia"
 7. Uusi leikkipuistorakennus Trumpettipuistoon
 8. Pelastuslaitos pyrkii parantamaan valmiusaikoja ketterien paloautojen avulla – Konala saa Helsingin ensimmäisen kärkiyksikön
 9. Kaupunkitansseissa laitetaan jalalla koreasti – Puisto muuttuu tanssilattiaksi Malmilla
 10. Kolumni: Intoa koulun alkuun - tunnetaidot tukevat hyvinvointia koulussa
 11. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 12. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 13. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 14. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 15. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 2. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 5. Vuokranantajilta ennuste: Näillä Helsingin alueilla asuntojen tuotto nousee parhaiten – jopa 7,1 prosenttia
 6. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 7. P- ja I-junien vuorovälit pitenevät entistä aiemmin –  syysaikataulu muuttaa myös K-junien kulkua
 8. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 9. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 10. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 11. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 12. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 13. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 14. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 15. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.