T24: Maahanmuutto kasvatti Viron väkilukua viime vuonna – Nykyään enemmän ihmisiä muuttaa Suomesta Viroon kuin Virosta Suomeen

Viron väkiluku kasvoi viime vuonna reilulla 4 000 ihmisellä pääasiassa maahanmuuton takia, kertoo Viron tilastokeskus tiedotteessaan.

Naapurimaamme Viron kieli on petollisen tutun kuuloista. Monilla kieliasultaan samoilla sanoilla on kuitenkin tyystin eri merkitykset virossa ja suomessa. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Vuoden 2020 tammikuun ensimmäinen päivä Virossa oli 1 328 976 asukasta, mikä on 4 156 ihmistä enemmän kuin tammikuussa 2019.

Vuonna 2019 Virossa kuoli enemmän ihmisiä kuin syntyi ja tästä johtuva negatiivinen luonnonllinen muutos vähensi maan väkilukua 1 302 henkilöllä. Positiivinen nettomuutto kuitenkin kasvatti Viron väkilukua 5 458 henkilöllä, joten kaiken kaikkiaan maan väkiluku kasvoi 4 156 ihmisellä.

Viime vuonna Virossa syntyi 14 099 lasta, mikä on parisataa lasta vähemmän kuin vuonna 2018. Viron tilastokeskuksen johtavan analyytikon Alis Tammurin mukaan Virossa ollaan tultu demografiseen tilanteeseen, jossa hedelmällisessä iässä olevien naisten määrä vähenee joka vuosi.

– Syntyneiden lukumäärän pienellä laskulla ei ole kuitenkaan ollut merkittävää vaikutusta kokonaishedelmällisyysasteeseen. Vuonna 2019 se oli 1,66 ja vuonna 2018 se oli 1,67. Lisäksi Virossa on nyt jo toista vuotta peräkkäin huomattavasti enemmän perheitä, jotka saavat kolmannen tai neljännen lapsen, Alis Tammur kertoo.

Virossa kokonaisuushedelmällisyysaste nousi voimakkaasti vuonna 2018, kun maan hallitus alkoi tukea perheitä, joissa oli kolme tai enemmän lapsia.

Kuolemien määrä on Virossa pysynyt vakaana yli kymmenen vuoden ajan, mikä tarkoittaa ikääntyvässä yhteiskunnassa pidentynyttä elinajanodotetta.

Vuosi 2019 oli jo viides vuosi peräkkäin, kun nettomuutto Viroon oli positiivinen. Maahan muutti 18 259 ihmistä ja maasta muutti pois 12 801 ihmistä.

Virolaisten osuus oli suurin sekä maahanmuuttajien että maasta muuttajien joukossa. Eniten muuttoliikettä tapahtuu Viron ja Suomen välillä. Muuttoliikkeen suunta on vain viime vuosina muuttunut. Vuosi 2019 oli jo kolmas vuosi peräkkäin, kun enemmän ihmisiä muutti Suomesta Viroon kuin Virosta Suomeen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut