T24 | Keskipalkka nousi Virossa viime vuonna jo yhdeksättä vuotta peräkkäin - Tämän verran esimerkiksi Tallinnassa tienaa nyt kuukaudessa

Viron tilastokeskuksen vastikään julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan keskipalkka oli Virossa 1 317 euroa kuukaudessa vuonna 2019. Se on 83 euroa eli 6,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018.

Vuosi 2019 oli jo yhdeksäs vuosi peräkkäin, kun keskipalkka kasvoi Virossa.

Korkein keskipalkka eli täysiaikaisesta työstä maksettu palkka Virossa on Harjumaan maakunnassa, missä Tallinnakin sijaitsee. Siellä keskipalkka oli viime vuonna 1 469 euroa/kk. Matalin keskipalkka on puolestaan Itä-Virun maakunnassa, jossa se oli 1 054 euroa.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Greta Tischlerin mukaan Viron korkeimmat keskipalkat olivat Tallinnan ympäryskunnissa.

– Korkeimmat keskipalkat eli yli 1 800 euroa saavutettiin Viimsin ja Raen kunnissa. Myös Keilan ja Tallinnan kaupungeissa keskipalkka nousi Viron kymmenen korkeimman keskipalkan joukkoon. Tallinnassa keskipalkka oli viime vuonna 1 444 euroa, Tischler kertoo.

Viime vuonna Virossa alle tuhannen euron keskipalkkaan jäätiin vain Narvassa, jossa se oli 989 euroa.

Tulojen kasvu oli viime vuonna nopeinta Tarton (7,3%), Viljandin (6,9%) ja Harjumaan (6,8%) maakunnissa.

Vuonna 2019 Virossa oli 537 760 palkansaajaa ja heidän määränsä kasvoi 2 355 henkilöllä vuoteen 2018 verrattuna.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut