T24: Viro kielsi suorat lennot seitsemään korkean koronariskin maahan – Kiellettyjen listalla ovat myös Ruotsi ja Venäjä

Viron hallitus on kieltänyt lennot Tallinnan lentokentältä seitsemään korkean koronariskin maahan 7. kesäkuuta saakka. Visit Tallinn

Thea Ekholm

Viron hallitus kielsi sunnuntaisella päätöksellään suorat lennot Tallinnasta useisiin korkean koronariskin maihin 7. kesäkuuta saakka.

Mustalla listalla ovat Valko-Venäjä, Belgia, Tanska, Venäjä, Ruotsi, Turkki ja Iso-Britannia. Turvallisia kohteita, jonne voi lentää ilman rajoituksia, ovat Itävalta, Saksa, Norja ja Puola.

Lisäksi lennot muihin Baltian maihin, Latviaan ja Liettuaan, ovat sallittuja, koska maat ovat tehneet sopimuksen kansalaistensa vapaasta liikkuvuudesta maiden välillä niin sanotussa ”Baltian kuplassa”.

Lentokielto Virosta näihin seitsemään maahan on voimassa 7. kesäkuuta saakka, jolloin Viron terveysvirasto ja Viron talous- ja viestintäministeriö tarkistavat maiden riskitilanteen uudestaan.

Lentoreittien avaamisen kriteerinä Viron talous- ja viestintäministeriö pitää koronaviruksen tartuntasuhdetta, joka saa olla 25 tartuntaa 100 000 asukasta kohden tai vähemmän viimeisen kahden viikon aikana. Ministeriö varaa itselleen oikeuden tarkistaa kohdemaiden epidemiologinen tilanne päivittäin päättääkseen, onko lehtoyhteys maahaan mahdollinen.

Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic on ilmoittanut aloittavansa tänään maanantaina suorat lennot Tallinnasta Amsterdamiin. Toukokuun 21. päivä alkavat lennot Tallinnasta Osloon ja 25. toukokuuta Tallinnasta Vilnaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.