T24: Virossa höllennetään taas koronarajoituksia – Muutokset tulevat voimaan kesäkuussa

Viron hallitus kokoontui viime viikolla miettimään viime kuukausina käyttöön otettujen koronarajoitusten lieventämistä. Monet rajoitukset muuttuvat ja muutokset astuvat voimaan Virossa kesäkuun ensimmäinen päivä.

Thea Ekholm

Kesäkuusta alkaen drive-in-konsertteja ja -elokuvaesityksiä voidaan järjestää myös sisätiloissa, kuten erilaisissa halleissa. Tapahtumissa tulee noudattaa 2+2-sääntöä, eikä yleisö saa poistua autoista esityksen aikana. Autot tulee pysäköidä turvallisen välimatkan päähän toisistaan ja osallistujille pitää olla tarjolla käsidesiä.

Julkiset tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa rajoitetulla osallistujamäärällä ovat taas sallittuja kesäkuusta alkaen. Virossa voidaan järjestää elokuvanäytöksiä, teatteriesityksiä, konsertteja, messuja, festivaaleja ja konferensseja, mutta niissä pitää noudattaa 2+2-sääntöä ja osallistujamäärä saa olla enintään 50 prosenttia tilojen maksimikapasiteetista. Osallistujamäärä saa olla sisätiloissa enintään 50 henkilöä ja ulkona 100 henkilöä.

T24 Tallinnassa terassit ovat auki – Asiakkaiden pitää noudattaa 2+2-sääntöä

Museoilta ja näyttelytiloilta poistetaan kesäkuussa 10 hengen ryhmärajoitus, mutta niissä pitää edelleen noudattaa 2+2-sääntöä.

Kasinot ja pelikeskukset saavat avata ovensa jälleen kesäkuun ensimmäinen päivä. Niissä saa kuitenkin oleskella enintään 50 ihmistä kerralla ja käytössä saa olla vain puolet tilojen maksimikapasiteetista.

Ravintoloiden ja baarien aukioloaikoja koskevat rajoitukset poistuvat kesäkuussa ja ne voivat olla taas avoinna ja tarjoilla alkoholia myös klo 22 jälkeen. Ravintoloissa ja baareissa on noudatettava 2+2-sääntöä ja asiakkaille ja henkilökunnalle on oltava tarjolla käsidesiä.

Alkoholin vähittäismyynti Virossa on taas sallittua aiempien sääntöjen mukaisesti 1. kesäkuuta alkaen.

Viron koronavirustilanne: 1 824 tartunnan saanutta, 39 sairaalahoidossa ja 65 kuollutta

Viron terveysviraston tiedotteen mukaan maassa on tehty tähän mennessä yli 76 000 koronavirustestiä, joista 1 824 eli 2,4 prosenttia on ollut positiivisia.

Tällä hetkellä Virossa on sairaalahoidossa 39 koronatartunnan saanutta ihmistä, joista yksi on tehohoidossa. Yhteensä 1 538 ihmistä on jo Virossa parantunut koronaviruksesta ja koronakuolemia on 65.

Viron koronatilanteeseen voi tutustua tarkemmin Viron terveysviraston verkkosivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 2. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 3. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 4. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 5. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 6. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 7. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 8. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 9. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 14. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 15. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 4. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 5. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 6. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 7. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 8. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 9. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 12. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 13. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 14. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 15. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.