T24 | Virossa höllennetään taas koronarajoituksia – Muutokset tulevat voimaan kesäkuussa

Viron hallitus kokoontui viime viikolla miettimään viime kuukausina käyttöön otettujen koronarajoitusten lieventämistä. Monet rajoitukset muuttuvat ja muutokset astuvat voimaan Virossa kesäkuun ensimmäinen päivä.

Kesäkuusta alkaen drive-in-konsertteja ja -elokuvaesityksiä voidaan järjestää myös sisätiloissa, kuten erilaisissa halleissa. Tapahtumissa tulee noudattaa 2+2-sääntöä, eikä yleisö saa poistua autoista esityksen aikana. Autot tulee pysäköidä turvallisen välimatkan päähän toisistaan ja osallistujille pitää olla tarjolla käsidesiä.

Julkiset tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa rajoitetulla osallistujamäärällä ovat taas sallittuja kesäkuusta alkaen. Virossa voidaan järjestää elokuvanäytöksiä, teatteriesityksiä, konsertteja, messuja, festivaaleja ja konferensseja, mutta niissä pitää noudattaa 2+2-sääntöä ja osallistujamäärä saa olla enintään 50 prosenttia tilojen maksimikapasiteetista. Osallistujamäärä saa olla sisätiloissa enintään 50 henkilöä ja ulkona 100 henkilöä.

Tallinnassa terassit ovat auki – Asiakkaiden pitää noudattaa 2+2-sääntöä

Museoilta ja näyttelytiloilta poistetaan kesäkuussa 10 hengen ryhmärajoitus, mutta niissä pitää edelleen noudattaa 2+2-sääntöä.

Kasinot ja pelikeskukset saavat avata ovensa jälleen kesäkuun ensimmäinen päivä. Niissä saa kuitenkin oleskella enintään 50 ihmistä kerralla ja käytössä saa olla vain puolet tilojen maksimikapasiteetista.

Ravintoloiden ja baarien aukioloaikoja koskevat rajoitukset poistuvat kesäkuussa ja ne voivat olla taas avoinna ja tarjoilla alkoholia myös klo 22 jälkeen. Ravintoloissa ja baareissa on noudatettava 2+2-sääntöä ja asiakkaille ja henkilökunnalle on oltava tarjolla käsidesiä.

Alkoholin vähittäismyynti Virossa on taas sallittua aiempien sääntöjen mukaisesti 1. kesäkuuta alkaen.

Viron koronavirustilanne: 1 824 tartunnan saanutta, 39 sairaalahoidossa ja 65 kuollutta

Viron terveysviraston tiedotteen mukaan maassa on tehty tähän mennessä yli 76 000 koronavirustestiä, joista 1 824 eli 2,4 prosenttia on ollut positiivisia.

Tällä hetkellä Virossa on sairaalahoidossa 39 koronatartunnan saanutta ihmistä, joista yksi on tehohoidossa. Yhteensä 1 538 ihmistä on jo Virossa parantunut koronaviruksesta ja koronakuolemia on 65.

Viron koronatilanteeseen voi tutustua tarkemmin Viron terveysviraston verkkosivuilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut