T24: Viro on automaattien luvattu maa – Automaatista voi Tallinnassa ostaa kukkia ja apteekkituotteita

Virolaiset arvostavat selvästi automaatteihin liittyvää nopeaa ja helppoa ostoprosessia, jossa ei turhaan tarvitse asioida henkilökunnan kanssa.

Benu Aptek -ketjun apteekkituotteiden automaatti sijaitsee Tallinnan linja-autoasemalla. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tästä todisteena on esimerkiksi Tallinnan linja-autoasemalla sijaitseva Benu apteek -ketjun automaatti, josta voi ostaa erilaisia apteekkituotteita, ravintolisiä ja hygieniatuotteita. Samanlainen automaatti on myös Tarton linja-autoasemalla ja Tarton yliopiston urheiluhallilla.

Benu-apteekkien kehitysjohtaja Helen Laupa kertoo yrityksen blogissa, että automaatit tuovat ravintolisät ja muut apteekista ilman reseptiä myytävät tuotteet asiakkaiden saataville tilanteessa, jossa apteekissa käynti on mahdotonta.

Benu apteek -ketju on ensimmäinen apteekkiketju Virossa, joka on lanseerannut apteekkituotteita myyvät automaatit markkinoille.

Myös tuoreiden kukkien ostaminen automaatista onnistuu Tallinnassa. Van Helde -nimisen yrityksen ylläpitämä kukkakimppuautomaatti sijaitsee Tallinnan Pelgulinnan synnytyssairaalan aulassa. Aikaisemmin samanlainen automaatti sijaitsi myös Viru-keskuksen toisen kerroksen parkkihallin eteisessä.

Yritys lupaa, että sen automaatista myytävät kukat ovat aina tuoreita ja laadukkaita ja kimppu maksaa vähemmän kuin kukkakaupassa. Kimppujen hinnat alkavat 20 eurosta.

Kukkakimppuautomaatti sijaitsee Tallinnassa Pelgulinnan synnytyssairaalan aulassa. Van Helde

Ehkäpä erikoisin automaatti, johon Tallinna24:n toimitus on Tallinnassa törmännyt, oli parfyymiautomaatti. Se sijaitsi Viru-hotellia vastapäätä olevan Postimaja-keskuksen aulassa. Ilukioskin eli kauneuskioskin valikoimiin kuuluivat tunnetut kansainväliset parfyymit niin naisille kuin miehillekin. Lisäksi myynnissä oli tuoksubrändien deodorantteja ja vartalovoiteita.

Hintojen luvattiin olevan jopa 70 prosenttia edullisemmat kuin muualla. Automaatin valikoimissa oli muun muassa Versacen, Marc Jacobsin, DKNY:n, Hugo Bossin, Elizabeth Ardenin, Guessin, Moschinon, Burberryn ja Dolce & Gabbanan tuotteita. Enää näihin automaatteihin ei ole tullut Tallinnassa törmättyä muutamaan vuoteen.

Parfyymeita myyvät ilukiosk-automaatit ovat hävinneet Tallinnan katukuvasta jo muutama vuosi sitten. Ilukiosk

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila puolestaan innosti virolaisia ruokakauppaketjuja kehittämään ruoan verkkokauppaan liittyviä ratkaisuja. Yksi niistä on eräänlainen robottikaappi ruokaostoksille. Virolaisen pakettiautomaatteja valmistavan Cleveron-yrityksen kehittämää robottikaappia käyttävät Virossa jo Coop- ja Selver -ketjut ja pian myös Prisma.

Coop-ketju otti ensimmäisenä Virossa käyttöön robottikaappi ruokaostoksille. Cleveron Oü

Asiakas voi tilata ruokaostoksena ruokakauppojen verkkokaupoista robottikaappiin ja noutaa ne itselleen sopivana aikana. Kaappi avautuu asiakkaalle tekstiviestillä lähetetyn pin-koodin avulla. Robottikaappi on varustettu kylmäkoneistolla, joten sinne voi tilata myös pakasteita. Robottikaapit sijaitsevat Tallinnassa Peetrin Selverin, Laagrin Maksimarketin ja Lasnamäen Prisman pihoilla.

Myös Selverin asiakkaat voivat nykyään noutaa ruokaostoksensa robottikaapista. Hendrik Osula

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut