T24: Viron terveysvirasto: Työmatkaliikenteen avaaminen on tuonut koronatartuntoja Suomesta Viroon

Thea Ekholm

Viron ja Suomen välisen työmatkaliikenteen sallimisen seurauksena Viroon on tullut kymmenen koronavirustartuntaa. Latviasta ja Liettuasta saapuvien ihmisten joukosta koronavirustartuntoja ei ole rekisteröity. Asiasta uutisoivat Virossa sekä Postimees-lehti että uutisportaali Delfi.

Viron ja Suomen välisiä liikkumisrajoituksia lievennettiin 14. toukokuuta ja työmatkaliikenne maiden välillä sallittiin. Lisäksi Viro avasi 15. toukokuuta rajansa Latvian ja Liettuan kanssa sallien maiden kansalaisten vapaan liikkuvuuden yli rajojen yli ilman karanteenia.

Viron terveysviraston tiedottaja Simmo Saar vahvistaa, että toukokuun 14. päivän jälkeen Suomesta Viroon on tullut kymmenen koronatapausta.

– Tiedot perustuvat päivään, jolloin positiivinen näyte on annettu. Eivätkä siihen päivämäärään, jolloin henkilö on saapunut Viroon, Simmo Saar sanoo.

Lue myös: Viron ja Suomen välillä sallitaan muukin kuin välttämätön työmatkaliikenne

Lisäksi Viroon on tullut kolme koronavirustartuntaa Ruotsista ja yksi Yhdistyneistä arabiemiirikunnista. Kun Viron kansalainen saapuu näistä maista takaisin kotimaahansa, hän joutuu 14 päivän karanteeniin. Suomesta saapuvia virolaisia karanteeni ei koske.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kommentoi uutista tuoreeltaan Twitterissä.

Nõgenen mukaan koronaluvut kannattaa laittaa oikeaan kontekstiin. Työmatkaliikenteen sallimisen jälkeen Suomen ja Viron välisessä laivaliikenteessä on kulkenut yli 40 000 matkustajaa. Kymmenen ihmistä on tästä joukosta vain 0,025 prosenttia.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Latviassa ja Liettuassa ei ole rekisteröity uusia koronatartuntoja. Suomessa koronatartuntoja on yli kolme kertaa etelänaapuri Viroa enemmän eli 6 628 kappaletta. Virossa tartuntojen määrä on 1 834 kappaletta. Suomessa koronaan on kuollut 312 ihmistä ja Virossa 65 ihmistä.

Väestömäärään suhteutettuna koronatartuntoja on kuitenkin 5,5 miljoonaan asukkaan Suomessa vähemmän kuin 1,3 miljoonaan asukkaan Virossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.