T24: Tallink Ekspress on Tallinkin uusi lähikauppa – Se toimii sekä verkossa että Tallinnan rautatieasemalla

Uusi Tallink Ekspress -myymälä sijaitsee Tallinnan rautatieaseman historiallisessa odotuspaviljongissa. Raul Mee

Thea Ekholm

Tallinnan Balti Jaam -rautatieaseman historiallinen odotuspaviljonki sai koronakeväänä uuden elämän ravintola- ja myymälätilana, kun aikaisemmin tapahtumatilana toimineessa paviljongissa avautui Tallink Ekspress -myymälä ja Burger King -ravintola.

Tallink Ekspress on Tallink-konsernin uusi lähikauppakonsepti, joka palvelee sekä Tallinnan rautatieasemalla että verkossa. Nopeaan ostamiseen tarkoitetun myymälän valikoimiin kuuluvat Tallinkin laivojen suosituimmat tuotteet, kuten makeiset, erilaiset snacksit ja juomat. Lisäksi myynnissä on erilaisia kuumia juomia, leivonnaisia, voileipiä, hot dogeja ja kahvia sekä joitakin kosmetiikka- ja hygieniatuotteita.

Alun perin Tallink Ekspress -myymälän piti avautua jo huhtikuussa, mutta korona siirsi avajaisia kuukaudella eteenpäin. Raul Mee

– Tallink on erittäin iloinen voidessaan esitellä uudenlaisen hybridikonseptin lähikaupan Tallinnan keskustassa. Hybridillä tarkoitamme sitä, että myymäläkonseptimme yhdistää verkkokaupan ja kivijalkakaupan, Tallink-konsernin maissa tapahtuvan vähittäiskaupan johtaja Katre Kõvask kertoo.

Asiakas voi pistäytyä myymälässä nopeilla ostoksilla tai tilata tuotteet verkkokaupasta kotiinsa Tallink Takson tarjoaman kuljetuspalvelun avulla. Kuljetuspalvelu toimii Tallinnassa ja sen lähiympäristössä, kuten naapurikunta Viimsissä.

– Virossa tällaisista nopeaan ostamiseen tarkoitetuista lähikaupoista on tulossa suosittuja, sillä ihmisillä ei aina ole aikaa käydä ostoksilla suurissa hypermarketeissa. Tässä myymäläsegmentissä ei kuitenkaan ole vielä kovin paljon tarjontaa, Kõvask lisää.

Balti Jaam -aseman naapuriin uusi Tallink Ekspress -myymälä päätyi sen takia, että Burger King ei täyttänyt kokonaan historiallisen odotuspaviljongin tiloja. Tallink-konserni omistaa myös Burger King -ravintoloiden franchising-oikeudet Baltian maissa.

– Rakennus oli liian laaja pelkälle ravintolalle. Vilkkaasti liikennöity alue, jonka kulman takana on rautatieasema, oli myymälälle mitä mainioin sijainti. Sen takia ne ovat nyt saman katon alla, Kõvask kertoo.

Myymälä tuotevalikoimasta löytyy Tallinkin laivojen suosituimpia tuotteita. Raul Mee

Myymälän pääasiallinen kohderyhmä ovat tietenkin lähiseudun asukkaat ja työ- ja lomamatkailijat, jotka kulkevat juna-aseman kautta. Ja varmasti myös suomalaismatkailijat löytävät myymälän, kunhan rajat taas avautuvat vapaa-ajanmatkustukselle, sillä Tallinkin kanta-asiakkaat saavat myymälän tuotteista 5 prosentin alennuksen.

Suurin osa Tallink Ekspress -myymälän tuotevalikoimasta on samoja tuotteita, mitä on myynnissä Tallinkin laivoilla. Pois lukien tuoreet ruoat ja juomat. Myymälässä ei kuitenkaan myydä laivojen ylijäämätuotteita.

– Tallink Ekspress -myymälässä ei myydä laivoilta ylijääneitä tuotteita. Meillä on omia myymälöitä, esimerkiksi Tallinnassa sijaitsevassa Arsenal-keskuksessa, jotka on tarkoitettu tällaisten tuotteiden myyntiin, Katre Kõvask sanoo.

Tulevaisuus ja kokemukset uudesta myymälästä näyttävät, miten Tallink Ekspress -konsepti tulee kehittymään.

– Vielä emme osaa sanoa kuinka monta fyysistä myymälää tulee ja laajennammeko konseptia mahdollisesti myös muihin maihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut