T24: Tallink Ekspress on Tallinkin uusi lähikauppa – Se toimii sekä verkossa että Tallinnan rautatieasemalla

Uusi Tallink Ekspress -myymälä sijaitsee Tallinnan rautatieaseman historiallisessa odotuspaviljongissa. Raul Mee

Thea Ekholm

Tallinnan Balti Jaam -rautatieaseman historiallinen odotuspaviljonki sai koronakeväänä uuden elämän ravintola- ja myymälätilana, kun aikaisemmin tapahtumatilana toimineessa paviljongissa avautui Tallink Ekspress -myymälä ja Burger King -ravintola.

Tallink Ekspress on Tallink-konsernin uusi lähikauppakonsepti, joka palvelee sekä Tallinnan rautatieasemalla että verkossa. Nopeaan ostamiseen tarkoitetun myymälän valikoimiin kuuluvat Tallinkin laivojen suosituimmat tuotteet, kuten makeiset, erilaiset snacksit ja juomat. Lisäksi myynnissä on erilaisia kuumia juomia, leivonnaisia, voileipiä, hot dogeja ja kahvia sekä joitakin kosmetiikka- ja hygieniatuotteita.

Alun perin Tallink Ekspress -myymälän piti avautua jo huhtikuussa, mutta korona siirsi avajaisia kuukaudella eteenpäin. Raul Mee

– Tallink on erittäin iloinen voidessaan esitellä uudenlaisen hybridikonseptin lähikaupan Tallinnan keskustassa. Hybridillä tarkoitamme sitä, että myymäläkonseptimme yhdistää verkkokaupan ja kivijalkakaupan, Tallink-konsernin maissa tapahtuvan vähittäiskaupan johtaja Katre Kõvask kertoo.

Asiakas voi pistäytyä myymälässä nopeilla ostoksilla tai tilata tuotteet verkkokaupasta kotiinsa Tallink Takson tarjoaman kuljetuspalvelun avulla. Kuljetuspalvelu toimii Tallinnassa ja sen lähiympäristössä, kuten naapurikunta Viimsissä.

– Virossa tällaisista nopeaan ostamiseen tarkoitetuista lähikaupoista on tulossa suosittuja, sillä ihmisillä ei aina ole aikaa käydä ostoksilla suurissa hypermarketeissa. Tässä myymäläsegmentissä ei kuitenkaan ole vielä kovin paljon tarjontaa, Kõvask lisää.

Balti Jaam -aseman naapuriin uusi Tallink Ekspress -myymälä päätyi sen takia, että Burger King ei täyttänyt kokonaan historiallisen odotuspaviljongin tiloja. Tallink-konserni omistaa myös Burger King -ravintoloiden franchising-oikeudet Baltian maissa.

– Rakennus oli liian laaja pelkälle ravintolalle. Vilkkaasti liikennöity alue, jonka kulman takana on rautatieasema, oli myymälälle mitä mainioin sijainti. Sen takia ne ovat nyt saman katon alla, Kõvask kertoo.

Myymälä tuotevalikoimasta löytyy Tallinkin laivojen suosituimpia tuotteita. Raul Mee

Myymälän pääasiallinen kohderyhmä ovat tietenkin lähiseudun asukkaat ja työ- ja lomamatkailijat, jotka kulkevat juna-aseman kautta. Ja varmasti myös suomalaismatkailijat löytävät myymälän, kunhan rajat taas avautuvat vapaa-ajanmatkustukselle, sillä Tallinkin kanta-asiakkaat saavat myymälän tuotteista 5 prosentin alennuksen.

Suurin osa Tallink Ekspress -myymälän tuotevalikoimasta on samoja tuotteita, mitä on myynnissä Tallinkin laivoilla. Pois lukien tuoreet ruoat ja juomat. Myymälässä ei kuitenkaan myydä laivojen ylijäämätuotteita.

– Tallink Ekspress -myymälässä ei myydä laivoilta ylijääneitä tuotteita. Meillä on omia myymälöitä, esimerkiksi Tallinnassa sijaitsevassa Arsenal-keskuksessa, jotka on tarkoitettu tällaisten tuotteiden myyntiin, Katre Kõvask sanoo.

Tulevaisuus ja kokemukset uudesta myymälästä näyttävät, miten Tallink Ekspress -konsepti tulee kehittymään.

– Vielä emme osaa sanoa kuinka monta fyysistä myymälää tulee ja laajennammeko konseptia mahdollisesti myös muihin maihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 2. Linnanmäen superfani Mika Koivusalolta näyttävä kunnianosoitus 70-vuotiaalle huvipuistolle –  "Herättää tunteita ja sisältää pieniä yllätyksiäkin"
 3. Helsingissä isketään sitkeän vieraslajin kimppuun – Myös citykanit saavat vuosittain kyytiä
 4. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 5. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 5. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 10. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 11. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 12. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 14. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.