T24: Suomalaiset voivat taas matkustaa Viroon kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen

Thea Ekholm

Viron ulkoministeri Urmas Reinsalun torstaina Viron yleisradiolle antaman lausunnon mukaan 16 Schengen-alueen maan kansalaiset voivat matkustaa Viroon kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien ilman karanteenia.

Itävallan, Tšekin, Suomen, Ranskan, Saksan, Kreikan, Unkarin, Islannin, Latvian, Liechtensteinin, Liettua, Norjan, Puolan, Slovakian, Slovenian ja Sveitsin kansalaiset voivat matkustaa Viroon ilman, että heidän täytyy jäädä 14 päivän karanteeniin.

Urmas Reinsalun mukaan Viron hallitus on päättänyt, että karanteeni vaaditaan vielä toistaiseksi Ruotsin, Iso-Britannian, Belgian, Irlannin, Portugalin, Maltan, Luxembourgin, Italian, Espanjan, Alankomaiden ja Tanskan kansalaisilta. Listalla olevien maiden tilanne tarkistetaan viikoittain ja karanteenivaatimus poistetaan, jos tartuntatilanne maassa paranee.

Saapuminen Viroon EU:n ulkopuolisista maista, kuten Venäjältä ja Ukrainasta on kielletty ainakin 15. kesäkuuta saakka.

Virolaisen uutisportaali Delfin haastattelussa Urmas Reinsalu totesi, että kyseessä on Viron valtion yksisuuntainen päätös eli virolaisilla ei ole vielä tällä hetkellä samanlaista oikeutta vapaa-ajanmatkustamiseen Suomeen.

Ulkomaalaisille matkailijoille ei Virossa tehdä koronatestejä, mutta Reinsalun mukaan Tallinnan lentokentällä ja matkustajasatamassa tarjotaan vapaaehtoista mahdollisuutta tehdä koronatesti.

Hyvä on kuitenkin muistaa, että Suomi ei ole ainakaan toistaiseksi muuttanut rajoituksiaan, eikä tarpeetonta matkustusta muihin maihin suositella. Suomessa myös sisärajavalvonta jatkuu tämän hetkisten tietojen mukaan 14.6.2020 saakka.

Toki jokaisella suomalaisella on oikeus lähteä maasta, ellei tätä oikeutta ole lakiperusteisesti rajoitettu. Ulkomailta Suomeen saapuvan suositellaan noudattavan 14 päivän omaehtoista karanteenia, mutta suositus ei perustu lakiin, eikä sen rikkomisesta voi saada rangaistusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut