T24 | Tänä kesänä Tallinnan julkisessa liikenteessä ei voi ostaa matkalippuja kuljettajalta

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana Tallinnan joukkoliikenteessä poistettiin mahdollisuus ostaa matkalippu suoraan kuljettajalta. Tallinnan kaupunginvaltuusto on päättänyt, että lipunmyyntikielto jatkuu 31. elokuuta saakka.

Matkalippuja Tallinnan julkiseen liikenteeseen voi edelleen ostaa esimerkiksi Tallinnan lentokentällä, linja-autoasemalla ja matkustajasataman terminaaleissa sijaitsevista lippuautomaateista tai lähimaksulla suoraan liikennevälineen matkakortinlukijasta.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Andrei Novikov kertoi kaupungin julkaisemassa lehdistötiedotteessa, että lopettamalla lipunmyynnin liikennevälineissä niiden kuljettajat voivat keskittyä paremmin päätyöhönsä eli ajamiseen ja pysyä paremmin aikataulussa.

Andrei Novikovin mukaan suurin osa kuljettajalta ostettujen lippujen käyttäjistä on turisteja.

– Tänä kesänä Tallinnan ei todennäköisesti saavu niin paljon matkailijoita kuin tavallisesti, joten nyt on hyvä aika testata sitä, että kuljettajat eivät myy lippuja, Novikov sanoo.

Tämän testijakson jälkeen Tallinnan kaupunki päättää, onko tulevaisuudessa liikennevälineiden kuljettajien tarpeen myydä matkalippuja ollenkaan.

Tallinnan joukkoliikenne tuottaa kaupungille vuosittain noin 5 miljoonaa euroa lipputuloina. Kuljettajien myymien lippujen osuus tästä potista on noin 500 000 euroa.

Tallinnan joukkoliikenne oli poikkeuksellisesti maksuton kaikille, ei vaan Tallinnan asukkaille, koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana. Maksuttomuus loppui 1. kesäkuuta samalla kun Tallinnan julkinen liikenne siirtyi kesäaikatauluihin.

Tallinnan julkisen liikenteen aikataulut löytyvät täältä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut