T24 | Korona romahdutti Virossa yöpyneiden turistien määrän huhtikuussa – Laskua oli 95 prosenttia

Viron tilastokeskuksen tuoreen tiedotteen mukaan koronakriisin takia Virossa huhtikuussa yöpyneiden turistien määrä laski huikeat 95 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

Huhtikuussa 2020 Virossa yöpyi yhteensä 13 000 matkailijaa, mikä on 95 prosenttia vähemmän kuin huhtikuussa 2020.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helge Laurmaan mukaan koronan aiheuttama poikkeustila vähensi yöpyneiden matkailijoiden määrää ja laski yöpymisten hintoja.

– Vielä huhtikuussa ihmisiä pyydettiin pysymään kotona ja Viron rajat olivat kiinni turisteilta. Tämä kaikki vaikutti majoitustilastoihin, Laurmaa toteaa.

Huhtikuun aikana Virossa yöpyi yhteensä 1 300 ulkomaista turistia, mikä on vain prosentin verran maassa huhtikuussa 2019 yöpyneiden turistien määrästä. Turisteista 176 saapui Latviasta, 169 Venäjältä, 147 Ukrainasta ja 64 Suomesta.

Puolet ulkomaisista turisteista oli Virossa työmatkalla ja loput saapuivat maahan lomalle tai muusta syystä. Suurin osa heistä yöpyi Harjun maakunnan alueella.

Viron majoitusliikkeet palvelivat huhtikuussa 12 000 kotimaan matkailijaa. Määrä on 89 prosenttia pienempi kuin huhtikuussa 2019. Kotimaan matkailijoista lähes puolet oli lomalla ja 44 prosenttia työmatkalla. Kolmasosa kotimaan matkailijoista yöpyi Harjun maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee.

Huhtikuussa 2020 Virossa oli avoinna vain 835 majoituspalveluita tarjoavaa yritystä ja keskimääräinen yöpymisen hinta oli vain 19 euroa. Hinta laski huomattavasti verrattuna viime vuoden huhtikuuhun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut