T24 | Virossa asuvat saavat halutessaan ilmaisen koronan vasta-ainetestin Tallinnan satamassa tai lentokentällä

Viron hallituksen määräyksellä maan terveysvirasto aloitti maanantaina 8. kesäkuuta ilmaisten koronaviruksen vasta-ainetestien tekemisen Tallinnan matkustajasatamassa ja lentokentällä.

Vasta-ainetestillä verestä mitattavista vasta-aineista voidaan arvioida, onko henkilö jo sairastanut koronaviruksen.

Testauspaikat ovat avoinna Tallinnaan satamassa joka päivä klo 11-17 ja Tallinnan lentokentällä klo 10-16. Vasta-ainetestin tekeminen ja tuloksen saaminen kestävät yhteensä noin 20 minuuttia.

Testauksessa käytetään virolaisten liikemiesten Tarvi Olbrein, Alari Ahon ja Parvel Pruunsildin Viron valtiolle lahjoittamia nopeita vasta-ainetestejä. Viron hallitus määräsi testien käytön aloittamisesta, vaikka maan terveysviranomaiset ja lääkärit olivat esittäneet epäilyjä testien luotettavuudesta.

Vasta-ainetestiin osallistuminen on vapaaehtoista ja ne on tarkoitettu Virossa asuville henkilöille, jotka matkustavat Tallinnan lentokentän tai sataman kautta. Testi on maksuton. Testiin tarvittava verinäyte otetaan sormenpäästä.

Maanantain 8.6. aikana Tallinnan satamassa ja lentokentällä tehtiin yhteensä noin 150 vasta-ainetestiä. Eikä positiivisia tuloksia löytynyt. Testejä tehdään 21. kesäkuuta saakka.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut