Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Muista nämä koronarajoitukset, kun matkustat Viroon!

Tallinna24 listasi Virossa edelleen voimassa olevat koronarajoitukset, joita myös matkailijoiden pitää noudattaa.

Maanantaista 15.6. alkaen matkustaminen Suomen ja Viron välillä onnistuu taas ilman minkäänlaisia rajoituksia ja karanteeneja. Mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että Virossa on edelleen voimassa erilaisia rajoituksia ja varotoimia koronaviruksen takia.

Virossa julkisilla paikoilla pitää noudattaa 2+2-sääntöä eli liikutaan enintään kahden ihmisen ryhmissä, pois lukien perheet, ja pidetään kahden metrin etäisyys muihin. 2+2-sääntö on voimassa myös kauppakeskuksissa, myymälöissä ja palvelupisteissä.

Ravintolat, museot ja erilaiset vapaa-ajankeskukset ovat avoinna, mutta ravintoloissa pöydät on sijoiteltava 2+2-säännön mukaan ja muissa tiloissa saa olla kerrallaan vain puolet normaalista enimmäisväkimäärästä. Yökerhot on Virossa edelleen suljettu.

Kesäkuussa järjestetyissä tapahtumissa osallistujamäärä saa olla sisätiloissa enintään 50 henkilöä ja ulkona 100 henkilöä. Heinäkuussa osallistujamäärät kasvavat ja sisätiloissa ovat sallittuja 500 hengen ja ulkona 1 000 hengen tapahtumat.

Maskin käyttö ei ole Virossa pakollista ja käsidesiä on hyvin tarjolla niin kaupoissa kuin ravintoloissakin.

– Virossa koronatilanne on jo jonkin aikaa ollut hyvä, joten tänne on suomalaisten turvallista matkustaa. Niin laivayhtiöt kuin paikalliset hotellit ja ravintolatkin ovat ottaneet turvallisuus- ja hygieniaohjeistukset tosissaan ja huolehtivat matkailijoiden turvallisuudesta esimerkillisesti, Viron matkailun edistämiskeskuksen Visit Estonian viestintäpäällikkö Timo Raussi kertoo.

Viimeisen vuorokauden aikana Virossa on todettu vain yksi uusi koronatartunta. Tähän mennessä Virossa on tehty yhteensä 96 639 koronavirustestiä, joista 1 972 kappaletta eli 2 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi. Tällä hetkellä Virossa on 14 koronavirustartunnan saanutta ihmistä sairaalahoidossa ja 1 717 ihmistä on jo parantunut viruksesta. Koronavirukseen on Virossa kuollut 69 ihmistä.

– Virossa on paljon tilaa ja raitista ilmaa sekä luontaisestikin pitkät turvavälit. Tänne on myös helppo tulla omalla autolla, mikä tekee matkustamisesta entistä turvallisempaa. Kiinnostavia vierailukohteita ja paljon nähtävää ja koettavaa löytyy helposti Visit Estonia -karttasovelluksesta, joka on kotisivuillamme, Timo Raussi vinkkaa.