T24: Muista nämä koronarajoitukset, kun matkustat Viroon!

Tallinna24 listasi Virossa edelleen voimassa olevat koronarajoitukset, joita myös matkailijoiden pitää noudattaa.

Viroon voi taas matkustaa vapaasti, mutta kannattaa muistaa, että maassa on edelleen voimassa monia rajoituksia koronaviruksen takia. Tallink

Thea Ekholm

Maanantaista 15.6. alkaen matkustaminen Suomen ja Viron välillä onnistuu taas ilman minkäänlaisia rajoituksia ja karanteeneja. Mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että Virossa on edelleen voimassa erilaisia rajoituksia ja varotoimia koronaviruksen takia.

Virossa julkisilla paikoilla pitää noudattaa 2+2-sääntöä eli liikutaan enintään kahden ihmisen ryhmissä, pois lukien perheet, ja pidetään kahden metrin etäisyys muihin. 2+2-sääntö on voimassa myös kauppakeskuksissa, myymälöissä ja palvelupisteissä.

Ravintolat, museot ja erilaiset vapaa-ajankeskukset ovat avoinna, mutta ravintoloissa pöydät on sijoiteltava 2+2-säännön mukaan ja muissa tiloissa saa olla kerrallaan vain puolet normaalista enimmäisväkimäärästä. Yökerhot on Virossa edelleen suljettu.

Kesäkuussa järjestetyissä tapahtumissa osallistujamäärä saa olla sisätiloissa enintään 50 henkilöä ja ulkona 100 henkilöä. Heinäkuussa osallistujamäärät kasvavat ja sisätiloissa ovat sallittuja 500 hengen ja ulkona 1 000 hengen tapahtumat.

Maskin käyttö ei ole Virossa pakollista ja käsidesiä on hyvin tarjolla niin kaupoissa kuin ravintoloissakin.

– Virossa koronatilanne on jo jonkin aikaa ollut hyvä, joten tänne on suomalaisten turvallista matkustaa. Niin laivayhtiöt kuin paikalliset hotellit ja ravintolatkin ovat ottaneet turvallisuus- ja hygieniaohjeistukset tosissaan ja huolehtivat matkailijoiden turvallisuudesta esimerkillisesti, Viron matkailun edistämiskeskuksen Visit Estonian viestintäpäällikkö Timo Raussi kertoo.

Viimeisen vuorokauden aikana Virossa on todettu vain yksi uusi koronatartunta. Tähän mennessä Virossa on tehty yhteensä 96 639 koronavirustestiä, joista 1 972 kappaletta eli 2 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi. Tällä hetkellä Virossa on 14 koronavirustartunnan saanutta ihmistä sairaalahoidossa ja 1 717 ihmistä on jo parantunut viruksesta. Koronavirukseen on Virossa kuollut 69 ihmistä.

– Virossa on paljon tilaa ja raitista ilmaa sekä luontaisestikin pitkät turvavälit. Tänne on myös helppo tulla omalla autolla, mikä tekee matkustamisesta entistä turvallisempaa. Kiinnostavia vierailukohteita ja paljon nähtävää ja koettavaa löytyy helposti Visit Estonia -karttasovelluksesta, joka on kotisivuillamme, Timo Raussi vinkkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 2. Linnanmäen superfani Mika Koivusalolta näyttävä kunnianosoitus 70-vuotiaalle huvipuistolle –  "Herättää tunteita ja sisältää pieniä yllätyksiäkin"
 3. Helsingissä isketään sitkeän vieraslajin kimppuun – Myös citykanit saavat vuosittain kyytiä
 4. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 5. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 5. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 10. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 11. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 12. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 14. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 15. Päätoimittaja Kannala: "Vapaavuoren turhautuminen tarjoaa väylän kokoomuksen ja pormestarin horjuttamiseen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.