Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tänä kesänä risteilymatkustajaa hemmotellaan – Koronan takia on avautunut monta uutta laivareittiä niin Helsingistä, Turusta kuin Tallinnastakin

Ruotsin huonosta koronavirustilanteesta johtuen matkustusrajoitukset Suomen ja Ruotsin välillä ovat vielä voimassa, eikä Helsinki-Tukholma- ja Turku-Tukholma-risteilyjä voida tehdä. Itämerellä risteilevät laivayhtiöt ovat kuitenkin osoittaneet kiitettävää kekseliäisyyttä kehitellessään kesäksi uusia ja turvallisia risteilykohteita.

Varsinkin laivayhtiö Tallink on lanseerannut täksi kesäksi monta uutta risteilyvaihtoehtoa. Jo kesäkuun lopulla aukeaa uusi laivareitti Helsingistä Riikaan. Reitillä liikennöi Silja Serenade ja lähtöjä on joka toinen päivä 15.8. saakka.

– Helsinki-Riika-reitti ei ole meille täysin uusi tuote. Olemme aiempina vuosina tehneet erikoisristeilyjä näiden pääkaupunkien välillä, ja risteilyt ovat aina herättäneet kiinnostusta ja olleet suuressa suosiossa erityisesti suomalaisten asiakkaidemme keskuudessa, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo.

Kesäkuussa Tallinkin Baltic Queen tekee kaksi risteilyä suoraan Tallinnasta Maarianhaminaa ilman pysähdystä Helsingissä. Lähdöt ovat 19.6. ja 26.6. Heinäkuussa Baltic Queen siirtyy liikennöimään uudelle reitille Helsingistä Maarianhaminaan. Päivä Maarianhaminassa -risteilyjen lähdöt ovat 3.7., 10.7., 17.7. ja 24.7.

– Useat suomalaiset ovat kertoneet matkustavansa tänä kesänä ennen kaikkea lähialueilla, siksi halusimme lisätä myös kotimaista matkatarjontaa tekemällä nämä neljä risteilyä Helsingistä Ahvenanmaalle. Nyt myös pääkaupunkiseudulta ja muualta Suomesta on helppo päästä päiväksi Maarianhaminaan, Tallink Siljan tuotteista ja kohteista vastaava päällikkö Jani Mäkelä kertoo.

Tänä kesänä toteutuu myös monen turkulaisen ja länsisuomalaisen toive, kun Tallink tekee heinäkuussa kolme risteilyä suoraan Turusta Tallinnaan. Aikataulu on suunniteltu niin, että sekä Suomesta että Virosta olisi helppo on helppo lähteä risteilemään ja viettää kokonainen päivä joko Tallinnassa tai Turussa. Reitillä liikennöi Baltic Queen ja lähdöt Turusta ovat7.7., 14.7. ja 21.7.

– Olemme todella iloisia, että tämä reitti mahdollistuu heinäkuun ajaksi. Turusta on aiemmin päässyt suoraan Tallinnaan muutaman kerran jouluristeilyn muodossa. Nyt turkulaiset pääsevät nauttimaan myös kesäisestä Tallinnasta helposti ja sujuvasti, Tallink Siljan Turun aluejohtaja Nina Honkaranta sanoo.

Tallink on löytänyt uuden risteilykohteen myös Virosta ja tekee heinäkuussa yhden erikoisristeilyn Helsingistä suoraan Saarenmaalle. Tämä on mahdollista sen takia, että Victoria I on yksi harvoista Tallinkin matkustajalaivoista, joka on riittävän pieni mahtuakseen Ninasen kylässä sijaitsevaan Saarenmaan satamaan. Erikoisristeily Saarenmaalle tehdään 27.-29.7.

– Tuleva kesäsesonki eroaa huomattavasti aiemmista vuosista. Olemme kysyneet asiakkailtamme kesän matka- ja kohdetoiveista ja sen pohjalta suunnitelleet kohdevalikoimaamme ja palvelujamme uusiksi hyvin lyhyessä ajassa. Meiltä on usein toivottu mahdollisuutta risteillä Suomesta suoraan Saarenmaalle. Tänä poikkeuksellisena kesänä pystymme vihdoin toteuttamaan yhden tällaisen risteilyn, Margus Schults kertoo.

Myös Viking Line aloittaa risteilyliikenteen Helsingistä Maarianhaminaan. Risteilyt alkavat 1. heinäkuuta ja reitillä liikennöin m/s Gabriella kolme kertaa viikossa. Päiväristeily Maarianhaminan tarjoaa matkustajille mahdollisuuden tutustua laivayhtiö Viking Linen kotisaareen ja sen nähtävyyksiin.

M/s Gabriella liikennöi Maarianhaminaan heinäkuun ajan joka maanantai, keskiviikko ja perjantai.

Viking Line on panostanut korona-aikana erityisen paljon matkustusturvallisuuteen sekä infektioriskien ja tartuntatautien ehkäisyyn. Tämän työn ansioista Viking Line on ensimmäisenä varustamona maailmassa saanut luokituslaitos Det Norske Veritas Germanischer Lloydin (DNV GL) My Care -menetelmän mukaisen verifioinnin, joka koskee laivayhtiön kykyä hallita ja infektioriskejä, kuten koronavirusta. Verifiointi koskee yhtiön kaikkia seitsemää alusta sekä toimintoja kuudessa terminaalissa.

– Olemme jo pitkään tehneet työtä tartuntatautien ehkäisemiseksi ja päätimme nyt hankkia kolmannen osapuolen arvioinnin covid-19-tautiin liittyvän työmme laadun varmistamiseksi. Työntekijöidemme osaamisensa ja sitoutumisensa ansiosta olemme saavuttaneet tämän, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kiittelee.