T24: Tänä kesänä Tallinnassa voi taas ajella robottibussin kyydissä taidemuseo Kumuun

Viime kesältä tutut, ilman kuljettajaa kulkevat robottibussit ovat palanneet liikennöimään Kadriorgin puistoon Tallinnassa.

Ranskalaiset Navya-robottibussit liikennöivät Kadriorgin puistossa elokuun loppuun saakka. Sohjoa Baltic

Thea Ekholm

Pilottiprojektin tarkoituksena on testata ilman kuljettajaa kulkevan bussin soveltuvuutta täydentämään alueen julkista liikennettä.

Pilottiprojekti on osa laajempaa Sohjoa Baltic -projektia, joka esittelee, tutkii ja ohjaa ilman kuljettajaa kulkevia robottibusseja osana julkista liikennettä Viron lisäksi Suomessa, Ruotsissa, Latviassa, Saksassa, Puolassa, Norjassa ja Tanskassa. Tallinnassa projektin yhteistyökumppaneita ovat Tallinnan kaupungin liikennelaitos ja Tallinnan teknillinen yliopisto.

Ilman kuljettajaa kulkevat Navya-robottibussit kiertävät ympyrän muotoista reittiä Kadriorgin puiston ympäri ja niiden kyydissä pääsee esimerkiksi taidemuseo Kumuun.

Bussireitin varrella on neljä pysäkkiä. Ensimmäinen on kahvila Katharinenthalin edessä, toinen Kadriorgin taidemuseon edessä, kolmas taidemuseo Kumun edessä ja neljäs lastenmuseo Miiamillan edessä.

Robottibussi liikennöi tiistaista sunnuntaihin ja matkailija voi hypätä sen kyytiin maksutta. Kerralla kyytiin mahtuu kahdeksan matkustajaa. Robottibussin kyydissä on koko ajan kuljettaja, joka ottaa bussin hallintaansa hätätilanteen sattuessa.

Tallinnan kaupungille robottibussit ovat tulevaisuudessa yksi osa entistä ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä.

– Robottibussin pilottiprojekti antaa meille tietoa ja osaamista, jotta voimme tulevaisuudessa kehittää Tallinnan kaupungin joukkoliikenteestä entistä ympäristöystävällisempää ja käyttää sitä älykkäämmin, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Andrei Novikov toteaa lehdistötiedotteessa.

Lue myös: Tallinna24 kävi ajelemassa robottibussilla jo viime kesänä. Katso video!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut