T24: Tallinna24 vertaili hintoja - Lonkero-ostoksille kannattaa edelleen tulla Tallinnaan

Thea Ekholm

Kun matkustusrajoitukset Suomen ja Viron välillä ovat nyt poistuneet, niin moni suomalainen halajaa tuttuun tapaan Tallinnan risteilylle. Samalla moni miettii, onko kesäjuomaostoksille tuleminen Tallinnaan vielä kannattavaa.

Tämän johdosta Tallinna24 lähti selvittämään, mikä on esimerkiksi suomalaisten suosikkijuoma lonkeron hintaero Suomen ja Viron välillä.

Hintavertailun kohteeksi otettiin Hartwallin 5,5 % vahvuinen Original Long Drink, koska tuote on myynnissä sekä Suomessa että Virossa. Vertailimme 24 tölkin salkun hintoja Suomessa, Virossa ja Latviassa sekä Tallinnan laivoilla.

Yleisesti voi sanoa, että koronakriisi on laskenut hintoja muutamalla eurolla sekä Latviassa että Virossa, vain Suomen Prismassa lonkerosalkun hinta on noussut joitain kymmeniä senttejä viime vuodesta. Tallinnassa markkinalta on puolestaan poistunut Sadama market, jonka tiloihin satamaan on tullut uusi Tallink Ekspress -myymälä.

Virossa lonkerosalkun hintaan pitää kaupoissa muistaa laskea 2,40 euron pantti, joka ilmoitetaan yleensä pienellä präntillä tarjouskyltin alareunassa.

Tallinnan sataman alkoholipuodeista halvimmalla lonkerosalkkua kesäkuun lopulla myi Calle, jossa hinta oli pantteineen 21,89 euroa. Toiseksi edullisinta lonkero oli SuperAlkossa, jossa lonkerosalkun hinta pantteineen oli 22,39 euroa.

Tallinnan kallein lonkerosalkku oli paikallisen Prisman valikoimissa, jossa 24 tölkille tuli pantteineen hintaa 28,39 euroa.

Laivoilla ei tölkeistä tarvitse maksaa panttia, joten säästöä syntyy heti useampikin euro per salkku. Tällä kertaa halvin lonkerosalkku oli hinnaltaan 19,49 euroa ja sitä myy Tallink. Viking XPRS:llä hinta oli 21,90 euroa ja Eckerö Linella 23,50 euroa.

Jos haluaa tehdä todella edullisia lonkero-ostoksia, kannattaa ajaa Latvian puolelle, jossa tölkeistä ei myöskään tarvitse maksaa panttia. SuperAlkon Latvian myymälässä lonkerosalkulla on hintaa vain 18,99 euroa.

Suomessa lonkerosalkku maksaa helposti lähes kolme kertaa enemmän kuin halvin vaihtoehto Viron puolella ja Latviasta saa kolme lonkerosalkkua halvemmalla kuin Suomesta yhden. Alkossa Hartwallin lonkerosalkulla on panttien kanssa hintaa 62,40 euroa ja Prisman verkkokaupassa salkun hinta on vielä hiukan korkeampi eli 60,48 euroa.

*Hinnat on kerätty yritysten verkkosivuilta. Alkon ja Suomen Prisman tapauksessa salkun hinta on laskettu kahdesta 12 kpl:n lonkerosalkusta.

Hartwall Original Long Drink 5,5 %, 24 kpl

Yritys Hinta Pantti Yhteensä

Superalko Latvia 18,99 e - 18,99 e

Tallink 19,49 e 19,49 e

Calle 19,49 e 2,40 e 21,89 e

Viking Line XPRS 21,90 e 21,90 e

Superalko 19,99 e 2,40 e 22,39 e

Eckerö Line 23,50 e 23,50 e

Prisma Viro 25,99 e 2,40 e 28,39 e

Prisma Suomi 56,88 e 3,60 e 60,48 e

Alko 58,80 e 3,60 e 62,40 e

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 2. Linnanmäen superfani Mika Koivusalolta näyttävä kunnianosoitus 70-vuotiaalle huvipuistolle –  "Herättää tunteita ja sisältää pieniä yllätyksiäkin"
 3. Helsingissä isketään sitkeän vieraslajin kimppuun – Myös citykanit saavat vuosittain kyytiä
 4. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 5. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 5. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 10. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 11. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 12. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 14. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.