T24: Tallinnan Fotografiskassa vieraili ensimmäisenä vuonna 400 000 ihmistä – Pentti Sammallahden ja Tom of Finlandin näyttelyt toivat paikalle runsaasti suomalaisia

Fotografiskan museokaupan suosituin tuote on juliste. Eniten kävijät ostavat Pentti Sammallahden Valkoinen jänis -julistetta sekä Anja Niemen Tähtönen- ja Alison Jacksonin Kuningatar vessassa -julisteita. Fotografiska

Thea Ekholm

Tallinnassa sijaitseva valokuvataiteenmuseo Fotografiska vietti yksivuotissyntymäpäiviään kesäkuun puolessa välissä. Avajaisvuoden aikana museossa oli 14 näyttelyä, joissa oli esillä yhteensä 1 117 valokuvateosta.

Ensimmäisen aukiolovuoden aikana Fotografiskassa vieraili yli 400 000 ihmistä, joista puolet oli suomalaisia.

Suomalaisia paikalle houkuttelivat erityisesti valokuvaaja Pentti Sammallahden avajaisnäyttely Kaukainen maa sekä vielä heinäkuulle asti avoinna oleva Tom of Finlandin The Darkroom -näyttely.

Tallinnan Fotografiskasta on avajaisvuoden aikana muodostunut moniulotteinen tapaamis- ja tapahtumapaikka, joka tarjoaa sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille maailman parhaan valokuvataiteen lisäksi musiikkia, kulttuuritapahtumia ja hyvää ruokaa.

– Olen erityisen iloinen siitä, että sekä paikalliset asukkaat että suomalaiset matkailijat ovat löytäneet tiensä Tallinnan Fotografiskaan. Uskon, että jokainen vierailu Fotografiskassa on uniikki, sillä näyttelyt, kulttuuritapahtumat, musiikki ja ruokailukokemukset avaavat kävijöille aina uusia näkökulmia, Tallinnan Fotografiskan toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista Margit Aasmäe toteaa.

Parhaillaan Tallinnassa on käynnissä 28.6. saakka avoinna oleva Fotografiskan syntymäpäivänäyttely, joka levittää valokuvataidetta ympäri kaupunkia. Ulkoilmanäyttelyn teosten sijainnit sisältävän kartan löydät täältä.

– Tallinnan Fotografiskan avaaminen oli maratonin tapainen prosessi, joka vaati mahdottoman suuren määrän työtä. Kun nyt katson ajassa taaksepäin, tämän matkan sanoittaminen kaikkine kerroksineen tuntuu vaikealta, Tallinnan Fotografiskan näyttelyvastaava ja yksi sen perustajista Maarja Loorents muistelee museon avajaisia edeltävää tunnelmaa.

Avajaisvuonna, tarkemmin sanottuna 7.9.2019 Fotografiskassa tehtiin myös kävijäennätys, kun museossa vieraili yhden päivän aikana 1 570 ihmistä.

Tallinnan Fotografiskassa parhaillaan avoinna olevat näyttelyt:

Bryan Adamsin Exposed, avoinna 31.8.2020 saakka

Sebastião Salgadon Gold – Kulta, avoinna 31.8.2020 saakka

Tom of Finlandin The Darkroom, avoinna 19.7.2020 saakka

Lina Iris Viktorin Dark Testament, avoinna 31.8.2020 saakka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut