T24: Kiinnostaako lähimatkailu? – Viron uudet nähtävyydet ovat mainio kesälomakohde

Koronakriisin myötä yhä useampi miettii tänä kesänä, mihin uskaltaa matkustaa. Kotimaa tarjoaa paljon kiinnostavaa nähtävää, mutta silti monen mieli halajaa myös ulkomaille.

Thea Ekholm

Eteläinen naapurimaa Viro on tänä kesänä mainio lähimatkailukohde, sillä siellä koronatilanne on hyvä, hintataso houkutteleva ja matka-aika laivalla lyhyt. Lisäksi eri puolilla Viroa on avautunut monia uusia nähtävyyksiä ja matkailukohteita.

– Viro on hyvä vaihtoehto halusi sitten viettää lepo- tai luontolomaa tai nauttia mökkeilystä. Matkailija voi valita kiinnostuksena mukaan kohteeksi vaikkapa romanttisen pikkukaupungin, viihtyisän kartanohotellin tai luontokohteen. Kaikki kohteet ovat helposti löydettävissä Visit Estonia -karttasovelluksen avulla ja saavutettavissa turvallisesti omalla autolla, Viron matkailun edistämiskeskuksen Visit Estonian viestintäpäällikkö Timo Raussi kertoo.

Raussin mukaan eri puolilla Viroa on avautunut monia kiinnostavia nähtävyyksiä niin perheloman viettäjille kuin historiasta kiinnostuneille matkailijoillekin.

– Tänä kesänä esimerkiksi Pärnun Lottemaahan on saapunut ensimmäinen suomenkielinen satuhahmo, Sanna-leppäkerttu. Tarton Ahaa-tiedekeskuksessa puolestaan on avautunut ihmisten pelkoja käsittelevä Ahaa, fobiat -näyttely, jossa on erilaisia kauhua aiheuttavia kammioita, Raussi kertoo.

Lue myös: Tässä ovat Tallinnan kesän 2020 huipputapahtumat

Hiidenmaan saarella on avautunut elämyskeskus Tuuletorn, jossa esitellään saaren luontoa, historiaa ja ihmisiä. Elämyskeskuksen 29 metriä korkean tornin katolta avutuvat hienot maisemat ja siellä sijaitsee myös koko Baltian maiden korkein kiipeilyseinä. Sen on suunnitellut suomalaiskiipeilijä Janne Sievänen.

Narvan linnan mittava remontti on nyt valmis ja uusi perusnäyttely linnan museossa avattiin kesäkuun puolessa välissä. Kunnostustöiden jälkeen matkailijat pääsevät nyt tutustuman myös linnan itäsiipeen.

Matkalla Narvaan voi poiketa myös Tuliveen salakuljetus- ja pirtumuseossa, joka sijaitsee Purtsen sataman kupeessa. Veljekset Hannes ja Heigo Prits ovat keränneet sinne sekä sukunsa että alueelta löytyneitä muita pirtun salakuljetukseen liittyviä esineitä ja tarinoita. Satamassa sijaitsee myös Tulivee eli tuliliemi niminen ravintola ja pieni hotelli.

Jos on auton kanssa päivämatkalla Tallinnassa, ehtii hyvin piipahtaa vajaan tunnin matkan päässä sijaitsevassa Padisen luostarissa. 1300-luvulla rakennettu luostari on vastikään avattu vierailijoille mittavien kunnostustöiden jälkeen. Luostarin naapurissa sijaitsee hieno Padisen kartano, joka tarjoaa ravintola- ja majoituspalveluita sekä viehättävä Padise Kastellin kesäkahvila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Aatos Erkon penkki sai lähteä kun asemahallissa suitsittiin järjestyshäiriöitä – "Tilanne on selkeästi parantunut"
 2. Terveysasemilla käynnistyi ruuhkahuippu – jonot kiireettömään hoitoon venyneet keskimäärin kuukauteen
 3. Lähiopetukseen palaa torstaina yli 45 000 koululaista Helsingissä – "Tarvittaessa voimm siirtyä poikkeuksellisiin järjestelyihin nopeasti"
 4. Hakaniemen härdelli pahenee: edellisiä kuoppia ei saatu umpeen, kun jo kaivetaan uusia – "Ei tämä tähänkään lopu"
 5. Lukiolaisen tietokone maksaa useita satasia – Helsingin peruskouluissa kannettavan saa lainata kotiin, mutta nettiyhteys on kustannettava itse
 6. Helsinkiläiset polttavat luvattomia nuotioita ulkoilualueella – puunoksatkin revitään polttopuiksi
 7. Helsingissä syyslukukauden aloittaa 6 000 tokaluokkalaista – yksi taito on jo jokaisen hallussa
 8. Itä-Helsingin leikkipuistot kohenevat – tässä uusimmat leikkivälineet
 9. T24: Kolme Tallinnan keskustahotellia menee remonttiin – Luvassa myös lisää irtisanomisia
 10. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 11. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 12. "Ihmisruumiin" osat olivatkin karhun käpälät – näin poliisi selittää virhetulkinnan
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. T24: Kotimaan matkailu auttoi Viron majoitusliikkeitä kesäkuussa, mutta matkailijoiden määrä väheni kuitenkin 60 prosenttia viime vuodesta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 2. Asukkaat vastustivat ruokakauppaa, ovat saamassa nyt tilalle Mäkkärin
 3. Isä ja yrittäjä Kristian, 22, keksi automaatin, joka otetaan käyttöön nyt monissa kauppakeskuksissa: "Ajatus lähti täysin omista tarpeista"
 4. T24: Kolme Tallinnan keskustahotellia menee remonttiin – Luvassa myös lisää irtisanomisia
 5. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 6. Päätomittaja Kannala: Koronan toinen aalto yllätti Helsingin kuin lumi autoilijan
 7. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 8. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 9. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 10. Kontulalainen kerrostalopiha poikkeaa täysin totutusta – "Ihmisiä näkee kesäisin lukemassa, juttelemassa tai vaikka mansikoita poimimassa"
 11. Hakaniemen härdelli pahenee: edellisiä kuoppia ei saatu umpeen, kun jo kaivetaan uusia – "Ei tämä tähänkään lopu"
 12. Ilpo Kuronen tuntee Koillis-Helsingin helmet ja kertoo nyt, miksi Malmin kentän pusikkoon kannattaa mennä tunneiksi
 13. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 14. Tarkkailijat syynäsivät kesällä Helsinkiä – tätä kaikkea paljastui palvelujen laadusta
 15. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.