T24: Kiinnostaako lähimatkailu? – Viron uudet nähtävyydet ovat mainio kesälomakohde

Koronakriisin myötä yhä useampi miettii tänä kesänä, mihin uskaltaa matkustaa. Kotimaa tarjoaa paljon kiinnostavaa nähtävää, mutta silti monen mieli halajaa myös ulkomaille.

Thea Ekholm

Eteläinen naapurimaa Viro on tänä kesänä mainio lähimatkailukohde, sillä siellä koronatilanne on hyvä, hintataso houkutteleva ja matka-aika laivalla lyhyt. Lisäksi eri puolilla Viroa on avautunut monia uusia nähtävyyksiä ja matkailukohteita.

– Viro on hyvä vaihtoehto halusi sitten viettää lepo- tai luontolomaa tai nauttia mökkeilystä. Matkailija voi valita kiinnostuksena mukaan kohteeksi vaikkapa romanttisen pikkukaupungin, viihtyisän kartanohotellin tai luontokohteen. Kaikki kohteet ovat helposti löydettävissä Visit Estonia -karttasovelluksen avulla ja saavutettavissa turvallisesti omalla autolla, Viron matkailun edistämiskeskuksen Visit Estonian viestintäpäällikkö Timo Raussi kertoo.

Raussin mukaan eri puolilla Viroa on avautunut monia kiinnostavia nähtävyyksiä niin perheloman viettäjille kuin historiasta kiinnostuneille matkailijoillekin.

– Tänä kesänä esimerkiksi Pärnun Lottemaahan on saapunut ensimmäinen suomenkielinen satuhahmo, Sanna-leppäkerttu. Tarton Ahaa-tiedekeskuksessa puolestaan on avautunut ihmisten pelkoja käsittelevä Ahaa, fobiat -näyttely, jossa on erilaisia kauhua aiheuttavia kammioita, Raussi kertoo.

Lue myös: Tässä ovat Tallinnan kesän 2020 huipputapahtumat

Hiidenmaan saarella on avautunut elämyskeskus Tuuletorn, jossa esitellään saaren luontoa, historiaa ja ihmisiä. Elämyskeskuksen 29 metriä korkean tornin katolta avutuvat hienot maisemat ja siellä sijaitsee myös koko Baltian maiden korkein kiipeilyseinä. Sen on suunnitellut suomalaiskiipeilijä Janne Sievänen.

Narvan linnan mittava remontti on nyt valmis ja uusi perusnäyttely linnan museossa avattiin kesäkuun puolessa välissä. Kunnostustöiden jälkeen matkailijat pääsevät nyt tutustuman myös linnan itäsiipeen.

Matkalla Narvaan voi poiketa myös Tuliveen salakuljetus- ja pirtumuseossa, joka sijaitsee Purtsen sataman kupeessa. Veljekset Hannes ja Heigo Prits ovat keränneet sinne sekä sukunsa että alueelta löytyneitä muita pirtun salakuljetukseen liittyviä esineitä ja tarinoita. Satamassa sijaitsee myös Tulivee eli tuliliemi niminen ravintola ja pieni hotelli.

Jos on auton kanssa päivämatkalla Tallinnassa, ehtii hyvin piipahtaa vajaan tunnin matkan päässä sijaitsevassa Padisen luostarissa. 1300-luvulla rakennettu luostari on vastikään avattu vierailijoille mittavien kunnostustöiden jälkeen. Luostarin naapurissa sijaitsee hieno Padisen kartano, joka tarjoaa ravintola- ja majoituspalveluita sekä viehättävä Padise Kastellin kesäkahvila.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut