T24: Asiakkaat palasivat Viron ostoskeskuksiin toukokuussa – Vähittäiskaupan liikevaihto laski vain prosentin viime vuoteen verrattuna

Thea Ekholm

Virossa vähittäiskaupan liikevaihto oli 625 miljoonaa euroa toukokuussa 2020. Se on vain prosentin verran vähemmän kuin toukokuussa 2019.

Viron tilastokeskuksen johtavan analyytikon Jaanika Tiigisten mukaan vähittäiskaupan liikevaihdon lasku, joka oli vielä huhtikuussa 15 prosenttia, hidastui merkittävästi toukokuussa.

– Pääsy tähän hidastumiseen oli se, että ihmiset saivat jälleen käydä ostokeskuksissa 11. toukokuuta alkaen, Tiigiste kertoo tilastokeskuksen tiedotteessa.

Eniten eli 50 prosenttia liikevaihto laski toukokuussa apteekeissa ja kosmetiikkamyymälöissä. Tekstiilejä, vaatteita ja jalkineita myyvissä kaupoissa laskua oli 22 prosenttia. Teollisesti tuotettuja tavaroita myyvien myymälöiden liikevaihto putosi vain kolme prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Tavaratalojen liikevaihto tippui 16 prosentilla viime vuodesta. Kioskien, suoramyynnin ja markkinoiden liikevaihto puolestaan laski 15 prosenttia.

Liikevaihtoaan kasvattivat muun muassa rautakaupat, kirjakaupat, puutarhamyymälät, urheilukaupat ja myymälät, jotka myivät erilaisia kodintarvikkeita. Myös ruokakauppojen liikevaihto kasvoi toukokuussa neljä prosenttia, kun taas polttoainekaupassa laskua oli kuusi prosenttia.

Virossa vähittäiskaupan yritysten liikevaihto laski vuoden 2020 viiden ensimmäisen kuukauden aikana vain prosentin verran edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut