T24 | Katutyöt toivat Tallinnassa päivänvaloon arvokkaita arkeologisia löytöjä

Tallinnan keskustassa sijaitsevalla Roosikrantsi-kadulla aloitettiin kesäkuun loppupuolella kunnostustyöt. Kaivaukset toivat esiin arvokkaita arkeologisia löytyjä, joiden takia kadun kunnostaminen on jouduttu keskeyttämään toistaiseksi.

– Tällä hetkellä arkeologit pyrkivät määrittelemään löytöjen alkuperän ja ajanjakson, mutta jo nyt voidaan sanoa, että kyseessä on historiallisesti merkittävä löytö. Paikka on tietenkin tutkittava perusteellisesti, koska arkeologiset löydöt antavat meille paljon arvokasta tietoa Tallinnan historiasta, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Andrei Novikov toteaa kaupungin julkaisemassa lehdistötiedotteessa.

Alueen tutkiminen ja löytöjen kartoittaminen voivat viivästyttää Roosikrantsi-kadun kunnostustöitä, mutta Andrei Novikovin mukaan kaupunki on valmis joustamaan aikatauluista.

Tallinnan kaupunkisuunnittelulaitoksen arkeologin Ragnar Nurkin mukaan on varmaa, että kaivauksissa on kerrostumia sekä muinaisajalta että keskiajalta.

Tähän mennessä kaivauksissa on löydetty yksi tuliase ja tunnistettu kaksi kerrosta päällystettyä tietä, joka johti aikanaan Harju-kadun porteille.

Arkeologit tutkivat kaivauksen mahdollisimman pian, jotta kadun kunnostustöitä voidaan jatkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut