T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia

Silja Europan Tallinnan risteilyllä 30.6-1.7. lieväoireinen henkilö on oleskellut pidempiä aikoja laivan yleisissä tiloissa, jolloin muut matkustajat ovat saattaneet altistua taudille. Tallink Silja

Thea Ekholm

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti eilen maanantaina, että risteilylaivoilla on ollut useita koronaviruksen altistumistilanteita. Terveysviranomaisten mukaan tiedossa on useita tapauksia, joissa henkilö on matkustanut risteilylaivalla ja matkan jälkeen hänellä on todettu koronatartunta.

Pääsääntöisesti näissä tapauksissa henkilöt ovat itse välttäneet laivalla liikkumista ja ihmisjoukkoja, joten heidän lähikontaktinsa ovat jääneet vähäisiksi tai altistuneet on ollut mahdollista tunnistaa, tavoittaa ja asettaa karanteeniin. Näissä tapauksissa muiden kuin lähikontaktien riski sairastumiseen on pieni.

THL nosti kuitenkin esiin Silja Europan Tallinnan risteilyn 30.6-1.7., jossa lieväoireinen henkilö on oleskellut pidempiä aikoja laivan yleisissä tiloissa, jolloin muut matkustajat ovat saattaneet altistua taudille. Silja Europan risteily lähti Helsingistä 30.6. klo 18.30 ja paluumatkalle Tallinnasta 1.7. klo 12.30.

Mikäli olet matkustanut kyseisillä laivavuoroilla, THL kehottaa tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita, joita ovat esimerkiksi kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus. Mikäli lieviäkin oireita ilmaantuu, ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jotta pääset testiin ja saat lisäohjeita.

Laivoilla matkustajien turvallisuuteen ja hygieniaan on kyllä panostettu. Esimerkiksi Tallinnan laivoille otetaan tällä hetkellä enintään 75 prosenttia matkustajien maksimimäärästä. Sama rajoitus on käytössä myös laivojen ravintoloissa. Siivousta on tehostettu, pintoja pyyhitään usein, matkustajille on tarjolla käsidesiä, kassapisteet on suojattu plekseillä ja turvavälien pitämisestä muistutetaan sekä opastein että kuulutuksin.

Jokainen matkustaja on kuitenkin vastuussa omasta käytöksestään ja siitä noudattaako ohjeita ja suosituksia.

Toimi näin, jos menet laivalle

Älä lähde matkalle oireisena.

Vältä ruuhkaa ja pidä etäisyyttä muihin ihmisiin sekä terminaalissa että laivalla.

Vältä turhia lähikontakteja ja liiku vain oman seurueen kanssa.

Paras tapa välttää ruuhkaa, on kulkea laivaan ja poistua sieltä viimeisten matkustajien joukossa.

Käytä hissiä vain oman seurueen kanssa tai mene portaita.

Pese käsiä usein ja käytä käsidesiä, sitä on runsaasti tarjolla laivoilla.

Vältä myös meluisia paikkoja, kuten ravintoloita ja baareja, joissa ääntä joutuu korottamaan. Niissä tulee helposti enemmän pärskeitä ja roiskeita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut