T24: Koronan takia Tallinnan lentokentän kautta kulki kesäkuussa vain 25 000 matkustajaa – Viime vuonna matkustajia oli yli 317 000

Thea Ekholm

Kesäkuussa 2020 Tallinnan lentokentän kautta kulki yhteensä 25 103 matkustajaa, mikä on vain kahdeksan prosenttia viime vuoden kesäkuun matkustajamäärästä. Toukokuuhun 2020 verrattuna matkustajamäärä kuitenkin kasvoi yli 14 000 henkilöllä.

Viime vuoden kesäkuussa Tallinnan lentokentällä tehtiin matkustajaennätys, kun kentän kautta kulki 317 530 matkustaja. Se oli lentokentän kaikkien aikojen yhden kuukauden matkustajaennätys.

Koronaviruksen takia matkustajaennätyksistä tarvitse tänä vuonna Tallinnan lentokentällä haaveilla. Kesäkuussa Tallinnan lentokentän kautta pystyi lentämään 12 kohteeseen. Heinäkuun alussa kohteiden määrä on jo kasvanut 26:een. Lisäksi Novatours- ja Tez Tour -matkatoimistot ovat avanneet tilauslentoyhteyden Kreikkaan.

Tallinnan lentokentän kaupallisen johtajan Eero Pärgmäen mukaan lentokohteiden määrä on kuukauden aikana yli kaksinkertaistunut.

– Lisäksi puolalaisen lentoyhtiö LOT:in pitäisi aloittaa lennot Tallinnasta heinäkuun puolessa välissä ja lomalennot Bulgariaan voidaan toivottavasti aloittaa jossain vaiheessa heinäkuuta, Eero Pärgmäe sanoo lehdistötiedotteessa.

Pärgmäen mukaan lentojen palautuminen on ollut odotettua nopeampaa ja todennäköisesti elokuussa Tallinnasta voi lentää jo noin 30 eri kohteeseen.

– Ratkaisevaa tässä tilanteessa on kysynnän elpyminen ja ihmisten halu matkustaa. Se selviää muutaman viikon kuluessa, Pärgmäe lisää.

Kesäkuussa 2020 suosituimmat lentokohteet Tallinnasta olivat Frankfurt, Amsterdam ja Riika. Tallinnan lentokentän kautta lennettiin kesäkuussa yhteensä 1 639 lentoa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut