Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnan Teletorn viettää viikonloppuna 40-vuotissyntymäpäiviään

Tallinnan legendaarinen tv-torni, Teletorn viettää tänä viikonloppuna 40-vuotisjuhliaan. Torni on yksi niistä rakennuksista, jotka rakennettiin Viron pääkaupunkiin vuonna 1980 järjestettyjen Moskovan kesäolympialaisten vuoksi.

Olympiakisojen purjehdusregatta järjestettiin Tallinnassa, Piritan satamassa ja sen takia kaupunkia kunnostettiin ja sinne rakennettiin monia uusi rakennuksia.

Teletornissa juhlia vietetään kolmen päivän ajan 9.-11. heinäkuuta. Syntymäpäivien kunniaksi tornissa järjestetään Base Boogie -tapahtuma, jonka puitteissa adrenaliininjanoiset extreme-urheilijat tekevät tv-tornista Base-hyppyjä.

Paikalle saapuu yhteensä 30 Base-hyppääjää Virosta, Suomesta, Tanskasta, Puolasta, Ranskasta ja Australiasta.

314 metriä korkea Teletorn on yksi harvoja torneja maailmassa, joista hyppääminen on sallittua. Niinpä tornin syntymäpäivätapahtuma on Euroopan mittakaavassakin ainutlaatuinen. Base-hypyt tehdään tv-tornin 22. kerroksen näköalatasanteelta, joka sijaitsee 175 metrin korkeudessa.

Katsojat voivat seurata tapahtumaa Teletornin pihalla ilmaiseksi. Hyppyjä on helppo seurata sekä ylhäältä tornista että alhaalta maasta.