T24: Nyt kannattaa mennä Tallinnaan – Koronan takia alentunut kysyntä on laskenut hotelli- ja ravintolahintoja

Vuonna 2020 Virossa saatiin reilusti keskimääräistä enemmän auringonpaistetta. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset poistettiin Suomen ja Viron väliltä kesäkuun puolivälissä. Matkailu maiden välillä käynnistyi jopa odotettua nopeammin. Toki matkailijamäärät ovat vielä normaaliin kesään verrattuna alhaisia.

Tänä kesänä Tallinna on ihan erilainen kaupunki kuin aikaisempina vuosina. Vanhan kaupungin kaduilla ei ole ruuhkaa ja ravintoloiden terasseilla on tilaa. Kaupungista puuttuvat muun muassa ne yli 600 000 kansainvälistä risteilyturistia, jotka normaalisti saapuvat joka kesä Tallinnaan.

Helsinki-Tallinna-reitin risteilylaivoissa matkustajamäärät lähtivät kasvuun heti kesäkuussa. Heinäkuusta odotetaan vielä vilkkaampaa kuukautta, vaikka laivat eivät edelleenkään ota kyytiin maksimimäärää matkustajia.

– Eckerö Linen matkustajamäärä oli kesäkuussa noin 30 prosenttia pienempi kuin viime vuonna. Heinäkuun varausmäärät ovat tällä hetkellä noin 40 prosenttia viime vuodesta, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Tähän mennessä Eckerö Linen m/s Finlandian kyytiin on otettu vain puolet normaalista matkustajamäärästä. Nyt matkustajamäärä on tarkoitus nostaa 75 prosenttiin. Samaa maksimimäärää tullaan käyttämään laivan buffet-ravintolassa ja loungessa.

– Muissa laivan ravintoloissa on poistettu osa istuimista sen takia, että turvavälejä on helpompi pitää. Terassikannella sijaitsevassa Laituri-ravintolassa puolestaan on lisätty istuimien määrää, jotta ihmiset voivat istua ulkoilmassa, Keronen kertoo.

Kesäkuun puolella Tallinnan laivoilla on ollut vielä hyvin väljää ja matkustajamäärät ovat olleet alle puolet normaalista.

Koronan takia alentunut kysyntä näkyy tänä kesänä sekä laivalippujen että hotellihuoneiden hinnoissa. Tallinnassa myös ravintoloiden hinnat ovat laskeneet merkittävästi. Raatihuoneentorin ravintoloista saa olut-tuopin alle neljällä eurolla ja ravintolamenujen alennukset ovat 20-50 prosenttia.

Myös Eckerö Linen laivalippujen hinnat liikkuvat huhti- ja elokuun tasolla, vaikka eletään vilkkainta kesäsesonkia.

– Laskenut kysyntä näkyy erityisesti hotellihinnoissa. Tallinnassa viiden tähden hotelleihinkin pääsee parhaimmillaan alle 100 eurolla yö. Laivamatkat ja hotelliaamiaisen sisältävän matkapaketin hinta näihin hotelleihin on tällä hetkellä alkaen 81 euroa, Taru Keronen sanoo.

Koronakesän erikoisuus on se, että Suomen ja Viron välillä liikennöi ennätysmäärä aluksia tavalliseen kesään verrattuna. Osasyynä tähän on se, että Ruotsin huonon koronatilanteen takia Helsinki-Tukholma-risteilyjä ei liikennöidä ollenkaan, joten osa laivayhtiöistä on siirtänyt aluksia Helsinki-Tallinna-reitille.

– Vuosaaresta Muugaan liikennöivällä Finbo Cargo -aluksellamme on käytössä koko kesän ajan lisälähtö Vuosaaren satamasta lauantaiaamuisin klo 10. Sitä liikennöidään elokuun loppuun saakka, Keronen lisää.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut