T24: Nyt kannattaa mennä Tallinnaan – Koronan takia alentunut kysyntä on laskenut hotelli- ja ravintolahintoja

Thea Ekholm

Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset poistettiin Suomen ja Viron väliltä kesäkuun puolivälissä. Matkailu maiden välillä käynnistyi jopa odotettua nopeammin. Toki matkailijamäärät ovat vielä normaaliin kesään verrattuna alhaisia.

Tänä kesänä Tallinna on ihan erilainen kaupunki kuin aikaisempina vuosina. Vanhan kaupungin kaduilla ei ole ruuhkaa ja ravintoloiden terasseilla on tilaa. Kaupungista puuttuvat muun muassa ne yli 600 000 kansainvälistä risteilyturistia, jotka normaalisti saapuvat joka kesä Tallinnaan.

Helsinki-Tallinna-reitin risteilylaivoissa matkustajamäärät lähtivät kasvuun heti kesäkuussa. Heinäkuusta odotetaan vielä vilkkaampaa kuukautta, vaikka laivat eivät edelleenkään ota kyytiin maksimimäärää matkustajia.

– Eckerö Linen matkustajamäärä oli kesäkuussa noin 30 prosenttia pienempi kuin viime vuonna. Heinäkuun varausmäärät ovat tällä hetkellä noin 40 prosenttia viime vuodesta, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Tähän mennessä Eckerö Linen m/s Finlandian kyytiin on otettu vain puolet normaalista matkustajamäärästä. Nyt matkustajamäärä on tarkoitus nostaa 75 prosenttiin. Samaa maksimimäärää tullaan käyttämään laivan buffet-ravintolassa ja loungessa.

– Muissa laivan ravintoloissa on poistettu osa istuimista sen takia, että turvavälejä on helpompi pitää. Terassikannella sijaitsevassa Laituri-ravintolassa puolestaan on lisätty istuimien määrää, jotta ihmiset voivat istua ulkoilmassa, Keronen kertoo.

Kesäkuun puolella Tallinnan laivoilla on ollut vielä hyvin väljää ja matkustajamäärät ovat olleet alle puolet normaalista.

Koronan takia alentunut kysyntä näkyy tänä kesänä sekä laivalippujen että hotellihuoneiden hinnoissa. Tallinnassa myös ravintoloiden hinnat ovat laskeneet merkittävästi. Raatihuoneentorin ravintoloista saa olut-tuopin alle neljällä eurolla ja ravintolamenujen alennukset ovat 20-50 prosenttia.

Myös Eckerö Linen laivalippujen hinnat liikkuvat huhti- ja elokuun tasolla, vaikka eletään vilkkainta kesäsesonkia.

– Laskenut kysyntä näkyy erityisesti hotellihinnoissa. Tallinnassa viiden tähden hotelleihinkin pääsee parhaimmillaan alle 100 eurolla yö. Laivamatkat ja hotelliaamiaisen sisältävän matkapaketin hinta näihin hotelleihin on tällä hetkellä alkaen 81 euroa, Taru Keronen sanoo.

Koronakesän erikoisuus on se, että Suomen ja Viron välillä liikennöi ennätysmäärä aluksia tavalliseen kesään verrattuna. Osasyynä tähän on se, että Ruotsin huonon koronatilanteen takia Helsinki-Tukholma-risteilyjä ei liikennöidä ollenkaan, joten osa laivayhtiöistä on siirtänyt aluksia Helsinki-Tallinna-reitille.

– Vuosaaresta Muugaan liikennöivällä Finbo Cargo -aluksellamme on käytössä koko kesän ajan lisälähtö Vuosaaren satamasta lauantaiaamuisin klo 10. Sitä liikennöidään elokuun loppuun saakka, Keronen lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päätoimittaja Kannala: Maidon korvaaminen kasvisjuomilla on ilmastopoliitikkojen silmänlumetta
 2. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 3. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 4. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 5. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 6. Kolumni: Intoa koulun alkuun - tunnetaidot tukevat hyvinvointia koulussa
 7. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 8. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 9. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 10. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 11. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 12. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 13. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 14. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 15. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 2. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 8. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 9. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 10. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 11. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 12. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 13. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 14. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 15. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.