T24 | Virossa yöpyneiden matkailijoiden määrä pysyi alhaisena myös toukokuussa

Viron tilastokeskuksen tiedotteen mukaan maassa yöpyi toukokuussa 2020 yhteensä 37 000 turistia. Heidän määränsä väheni 88 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helge Laurmaan mukaan matkailijoita oli myös toukokuussa Viron majoitusliikkeissä koronaviruksen takia vähän ja matkustusrajoitusten ja rajojen sulkemisen takia ulkomaisten matkailijoiden määrä oli erityisen pieni.

– Toukokuussa Viron majoituspalveluita tarjoavien yritysten palveluita käytti vain 5 000 ulkomaista turistia. Määrä on vain 3 prosenttia viime vuoden toukokuun luvuista, Laurmaa kertoo.

Viroon saapuneista ulkomaisista turisteista 1 900 tuli Latviasta, 1 000 Suomesta, 250 Venäjältä ja 200 Ukrainasta. Puolet ulkomaisista matkailijoista oli Virossa lomamatkalla ja 44 prosenttia työmatkalla. Kaksi kolmasosaa heistä yöpyi Harjun maakunnan alueella ja loput Pärnun, Tarton ja Itä-Virumaan maakuntien alueella.

Toukokuussa kotimaisten matkailijoiden osuus majoituspalveluita käyttäneistä matkailijoista oli 86 prosenttia. Kotimaan matkailijoiden määrä väheni kuitenkin viime vuoteen verrattuna 71 prosenttia.

Kotimaan matkailijoista 58 prosenttia oli lomamatkalla ja 34 prosenttia työmatkalla. Lähes neljäsosa kotimaan matkailijoista yöpyi Harjun maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee.

Toukokuussa 2020 Virossa oli 954 majoituspalveluita tarjoavaa yritystä ja keskimääräinen yöpymisen hinta oli 26 euroa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin toukokuussa 2019.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut