T24: Tallinna24 vertaili hintoja – Kannattaako lähteä olutostoksille Tallinnaan vai laivalle

Kuvituskuva Santtu Laine

Thea Ekholm

Suomalaismatkailijat ovat koronakevään jälkeen hiljakseen palanneet Tallinnan kaduille. Alentunut kysyntä on myös laskenut hotellien ja ravintoloiden hintoja Viron pääkaupungissa.

Tallinna24 selvitti, miten alentunut kysyntä on vaikuttanut oluen hintaan Tallinnassa ja rajan takana Latviassa ja kannattaako olutostokset hoitaa laivailla vai maissa.

Olutmakuja on nykyään yhtä monta kuin oluenjuojaakin, mutta peruslager taitaa kuitenkin yhä edelleen olla se suosituin. Ja kun Viroon asti olutostoksille lähetään, niin harva ostaa keskiolutta.

Niinpä Tallinna24 selvitti, mistä Tallinnassa saa halvimpaan hintaan 24 tölkin salkun vahvempaa A. le Coq Premium -olutta (5,2 %).

Latvian Superalkon valikoimiin A. le Coq Premium -olut ei tällä hetkellä kuuluu. Jos merkillä ei ole väliä, niin edullisimmin olutsalkut saa haettua sieltä. Halvin nelosoluen vahvuinen virolaisolut maksaa Latvian puolella 24 kpl laatikossa 9,99 euroa, eikä panttia tarvitse maksaa.

Koronakevät on vähentänyt Tallinnan sataman alkoholimyymälöiden valikoimaa. Sekä Alkostock että Sadama market ovat sulkeneet ovensa. Jäljellä ovat Superalko, Liviko Store ja Nautica-kauppakeskuksessa sijaitseva Calle.

Edullisin hinta olutlaatikolle on Liviko Storessa. Panttien kanssa laatikolle tule hintaa 16,29 euroa. Superalkossa laatikon hinta on vain 10 senttiä enemmän eli 16, 39 euroa. Eikä Callenkaan hinta ole kuin 60 senttiä enemmän eli 16,89 euroa.

Viron Prisman valikoimissa ei vertailua tehtäessä ollut A. le Coq Premium olutta kuin 4,7% vahvuisena. Laatikon hinta pantteineen oli 16,39 euroa.

Laivayhtiöiden kesken oluen hinnassa oli enemmän hajontaa. Oluen ostamisessa laivoilta on kuitenkin se hyöty, ettei tölkeistä tarvitse maksaa panttia. Säästöjä syntyy siis heti 2,40 euroa per salkku.

Halvinta A. le Coq Premium -olut oli tällä kertaa Tallinkilla, jossa hinta oli 13,90 euroa. Seuraavana tuli Eckerö Line, jossa olutsalkun sai hintaan 15,50 euroa. Kallein olutsalkku oli tällä kertaa Viking XPRS:n valikoimissa, jossa hinta oli 17,90 euroa.

Laivayhtiöiden halvimman olutsalkun ja Tallinnan sataman halvimman olutsalkun hintaero on 2,39 euroa. Mutta hintojen vertailu kannattaa, sillä laivayhtiöiden kalleimman ja Tallinnan sataman halvimman olutsalkun hintaero onkin enää 1,61 euroa.

Ja jos oikein säästäväinen haluaa olla, niin edelleen kannattaa ajaa olutostoksille Latviaan. Siellä hintaero laivayhtiöiden ja Tallinnan sataman halvimpiin olutsalkkuihin on 3,91-7,91 euroa per laatikko.

A le Coq Premium, 5,2 %, 24 kpl

Yritys Hinta Pantti Yhteensä

Tallink 13,90 e - 13,90 e

Eckerö Line 15,50 e - 15,50 e

Liviko Store 13,89 e 2,40 e 16,29 e

Superalko 13,99 e 2,40 e 16,39 e

Prisma Viro 13,99 e 2,40 e 16,39 e**

Calle 14,49 e 2,40 e 16,89 e

Viking Line XPRS 17,90 e - 17,90 e

Prisma Suomi 36,24 e 3,60 e 39,84 e***

*Hinnat on kerätty yritysten verkkosivuilta heinäkuussa 2020.

**Viron Prismassa oli myynnissä vain 4,7% vahvuista A le Coq Premium -olutta

***Suomen Prisman hinta on laskettu neljästä 6kpl olutpakkauksesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 2. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 3. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 4. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 5. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 6. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 9. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 14. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 15. Lisää rakentamista Otaniemeen: Biologin ja Meritekniikan alueista suunnittelukilpailu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 2. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 8. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 9. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 10. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 11. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 12. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 13. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 14. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 15. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.